Konu
:
Zeytinyağlı Asma Yaprağına Sarılı Kereviz Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Asma Yaprağına Sarılı Kereviz Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Asma Yaprağına Sarılı Kereviz Dolması
Zeytinyağlı Asma Yaprağına Sarılı Kereviz Dolması Tarifi - Zeytinyağlı Asma Yaprağına Sarılı Kereviz Dolması Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Asma Yaprağına Sarılı Kereviz Dolması Malzemeleri
Zeytinyağlı Asma Yaprağına Sarılı Kereviz Dolması
Malzemesi:
8 adet kereviz*
8 adet tuzu alınmış asma yaprağı
2 adet domates
yağlı kağıt
* Kerevizin kabukları soyulup içi, bıçak yardımıyla açılır
Kerevizler, kararmamaları için limonlu suda bekletilmelidir
Zeytinyağlı Dolma İçi Malzemesi:
250 gr pirinç
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
2 yemek kaşığı toz karabiber
1 tatlı kaşığı toz tarçın
1 tatlı kaşığı yenibahar
2 yemek kaşığı tuz
750 gr kuru soğan
1 yemek kaşığı kuru nane
1/4 ince doğranmış maydanoz
1/4ince doğranmış dereotu
1 su bardağı sızma zeytinyağı
Pirinç ılık tuzlu suda bekletilir
Tencereye zeytinyağı dökülüp dolmalık fıstık renk alıncaya kadar kavrulur
İnce doğranmış kuru soğan ilave edilir, 20 - 25 dakika kavrulur
Pirinçler yıkanıp süzdürülür ve tencereye ilave edilir
10 dakika beraber karıştırıp kuş üzümü ve baharatları eklenir, su ilave edilerek demlenmeye bırakılır
Soğuyunca karıştırılıp maydanoz ve dereotu katılır
İçleri çıkarılan kerevizler doldurulur
Hepsini doldurduktan sonra birer dilim domates kesilerek üstleri kapatılır ve asma yaprağıyla sarılır
Kerevizler, yağlanmış yağlı kağıda sarılıp fırın tepsisine dizilir
Tuz, toz şeker, su, limon suyu ve zeytinyağ dökülüp 45 dakika, 150C fırında pişirilir
Soğuduktan sonra servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul