Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Asma Yaprağına Sarılı Kereviz Dolması

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Asma Yaprağına Sarılı Kereviz Dolması



Zeytinyağlı Asma Yaprağına Sarılı Kereviz Dolması Tarifi - Zeytinyağlı Asma Yaprağına Sarılı Kereviz Dolması Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Asma Yaprağına Sarılı Kereviz Dolması Malzemeleri


Zeytinyağlı Asma Yaprağına Sarılı Kereviz Dolması



Malzemesi:

8 adet kereviz*

8 adet tuzu alınmış asma yaprağı

2 adet domates

yağlı kağıt

* Kerevizin kabukları soyulup içi, bıçak yardımıyla açılır

Kerevizler, kararmamaları için limonlu suda bekletilmelidir


Zeytinyağlı Dolma İçi Malzemesi:

250 gr pirinç

2 yemek kaşığı dolmalık fıstık

2 yemek kaşığı kuş üzümü

2 yemek kaşığı toz karabiber

1 tatlı kaşığı toz tarçın

1 tatlı kaşığı yenibahar

2 yemek kaşığı tuz

750 gr kuru soğan

1 yemek kaşığı kuru nane

1/4 ince doğranmış maydanoz

1/4ince doğranmış dereotu

1 su bardağı sızma zeytinyağı


Pirinç ılık tuzlu suda bekletilir Tencereye zeytinyağı dökülüp dolmalık fıstık renk alıncaya kadar kavrulur İnce doğranmış kuru soğan ilave edilir, 20 - 25 dakika kavrulur Pirinçler yıkanıp süzdürülür ve tencereye ilave edilir 10 dakika beraber karıştırıp kuş üzümü ve baharatları eklenir, su ilave edilerek demlenmeye bırakılır Soğuyunca karıştırılıp maydanoz ve dereotu katılır İçleri çıkarılan kerevizler doldurulur Hepsini doldurduktan sonra birer dilim domates kesilerek üstleri kapatılır ve asma yaprağıyla sarılır Kerevizler, yağlanmış yağlı kağıda sarılıp fırın tepsisine dizilir Tuz, toz şeker, su, limon suyu ve zeytinyağ dökülüp 45 dakika, 150C fırında pişirilir Soğuduktan sonra servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla