Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Ekşili Taze Barbunya

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Ekşili Taze Barbunya



Zeytinyağlı Ekşili Taze Barbunya Tarifi - Zeytinyağlı Ekşili Taze Barbunya Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Ekşili Taze Barbunya Malzemeleri
Zeytinyağlı Ekşili Taze Barbunya (düdüklü)


Malzeme:

750 g taze barbunya

yarım su bardağı zeytinyağı

1 adet iri kuru soğan

3-4 diş sarmısak

2-3 adet orta boy domates

1 tepeleme tatlı kaşığı tatlı biber salçası

1 adet tatlı sivri biber

yarım dolmalık etli kırmızı biber

1 tatlı kaşığı toz şeker, yeterince tuz

yarım çay kaşığı limon tuzu


Düdüklü tencereye zeytinyağını koyun, doğalsa kızdırın Soğan ve sarmısağı ayıklayıp, yıkayıp doğrayın, ikisini birlikte zeytinyağında çevirin Soğan ve sarmısak biraz sararınca yeşil ve kırmızı biberi ekleyin Üzerine ayıklanmış, yıkanmış barbunya tanelerini, tatlı biber salçasını, bir tatlı kaşığı şekeri ekleyin, karıştırın Biraz kavurduktan sonra domatesini, tuzunu koyup üzerine iki-üç parmak geçecek kadar kaynar su koyun düdüklü tencereyi kapatın Hızlı buhar çıkışı ve emniyet sübabını kapattıktan sonra 35-40 dakika en kısık ateşte pişirin Düdüklüyü soğuduktan sonra usulüne uygun açın Servise yakın, sıcakken limon tuzunu katıp karıştırın


Alıntı Yaparak Cevapla