Yalnız Mesajı Göster

Kereviz Yatağında Zeytinyağlı İspanak

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kereviz Yatağında Zeytinyağlı İspanak



Kereviz Yatağında Zeytinyağlı Ispanak Tarifi - Kereviz Yatağında Zeytinyağlı Ispanak Nasıl Yapılır - Kereviz Yatağında Zeytinyağlı Ispanak Malzemeleri


Malzeme Listesi


1 Çay Fincanı Su

1 Tatlı Kaşığı Tuz

1 Kilogram Kereviz

Yarım Kilogram Ispanak

2 Adet Havuç

1 Adet Kuru Soğan

1 Kahve Fincanı Pirinç

2 Adet Limon Suyu

2 Adet Kesme Şeker

1 Adet Kırmızı Toz Biber (Dolmalık)

2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı


Kereviz Yatağında Zeytinyağlı Ispanak Nasıl Yapılır?


1 Derin bir kaba su koyun ve 1 adet limonun suyunu ekleyin


2 Kerevizleri soyun ve kararmamaları için hazırladığınız limonlu suyun içerisinde bekletin


3 Ispanağı bol suda yıkayın ve orta kalınlıkta doğrayınKuru soğanı yarım ay şeklinde doğrayın


4 Havuç ve dolmalık kırmızı biberi küçük küçük küp şeklinde doğrayın


5 Tencereye yarım su bardağı zeytinyağını koyun, kerevizleri limonlu sudan çıkartın ve halka halka doğradıktan sonra tencerenin dibine dizin


6 Üzerine kalan 1 adet limon suyu, 2 adet kesme şeker ve tuzu ekledikten sonra, çok kısık ateşte kerevizler yumuşayıncaya kadar 20 dakika pişirinPişince ateşten alın ve soğuması için bir kenarda bekletin


7 Diğer bir tencerede kalan yarım su bardağı zeytinyağını kızdırınÜzerine yarım ay şeklinde doğranmış soğan,küp küp doğranmış havuç ve kırmızı biber,1 kahve fincanı pirinç, doğramış ıspanak ve 1 çay bardağı suyu ekleyip kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar 15 dakika pişirin


8 Pişirdiğiniz kerevizleri servis tabağına alınÜzerine ıspanaklı harcı yayın ve soğuduktan sonra limon dilimleri ile servis yapın


Afiyet Olsun


Alıntı Yaparak Cevapla