Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Kabak Bayıldı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Kabak Bayıldı



Zeytinyağlı Kabak Bayıldı Tarifi - Zeytinyağlı Kabak Bayıldı Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Kabak Bayıldı Malzemeleri




Malzeme Listesi


Yarım Kilogram Kabak

2 Adet Kuru Soğan

1 Baş Sarımsak

3 Adet Domates (Orta Boy)

Yarım Demet Dereotu

1 Yemek Kaşığı Toz Şeker

Yarım Su Bardağı Zeytinyağı

2 Çay Kaşığı Tuz

1 Su Bardağı Su (Sıcak)


Kabak Bayıldı Nasıl Yapılır?


1 Kabakları yıkayıp çatal ile uccundan başlayarak dibine kadar kazıyarak(resimde görüldüğü gibi) şekil verin ve baş kısımlarını kesin İki ucunu ayırmadan karnıyarık hazırlar gibi dörde bölün


2 Kuru soğanı derin bir kapta, ince yarım halka şeklinde doğrayın Üzerine, kalın doğranmış sarımsak, küp küp doğranmış domates ve ince kıyılmış dereotunu ilave edip harmanlayın


3 Soğanlı harcı, uçları kesilmeden dörde bölünen kabakların kesiklerinden içlerine doldurun ve tencereye yerleştirin


4 Kabakların üzerine 1 yemek kaşığı ve 2 çay kaşığı tuzu serptikten sonra zeytinyağını üzerine gezdirin Sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve kabaklar yumuşayıncaya kadar 20 dakika pişirin Su az gelirse bir miktar daha ilave edebilirsiniz


5 Kabak bayıldı piştikten sonra servis tabağına alıp dereotu ile süsleyerek soğuk olarak servis yapın


Afiyet Olsun

Alıntı Yaparak Cevapla