Konu
:
Zeytinyağlı Kabak Bayıldı
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Kabak Bayıldı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Kabak Bayıldı
Zeytinyağlı Kabak Bayıldı Tarifi - Zeytinyağlı Kabak Bayıldı Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Kabak Bayıldı Malzemeleri
Malzeme Listesi
Yarım Kilogram Kabak
2 Adet Kuru Soğan
1 Baş Sarımsak
3 Adet Domates (Orta Boy)
Yarım Demet Dereotu
1 Yemek Kaşığı Toz Şeker
Yarım Su Bardağı Zeytinyağı
2 Çay Kaşığı Tuz
1 Su Bardağı Su (Sıcak)
Kabak Bayıldı Nasıl Yapılır?
1
Kabakları yıkayıp çatal ile uccundan başlayarak dibine kadar kazıyarak(resimde görüldüğü gibi) şekil verin ve baş kısımlarını kesin
İki ucunu ayırmadan karnıyarık hazırlar gibi dörde bölün
2
Kuru soğanı derin bir kapta, ince yarım halka şeklinde doğrayın
Üzerine, kalın doğranmış sarımsak, küp küp doğranmış domates ve ince kıyılmış dereotunu ilave edip harmanlayın
3
Soğanlı harcı, uçları kesilmeden dörde bölünen kabakların kesiklerinden içlerine doldurun ve tencereye yerleştirin
4
Kabakların üzerine 1 yemek kaşığı ve 2 çay kaşığı tuzu serptikten sonra zeytinyağını üzerine gezdirin
Sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve kabaklar yumuşayıncaya kadar 20 dakika pişirin
Su az gelirse bir miktar daha ilave edebilirsiniz
5
Kabak bayıldı piştikten sonra servis tabağına alıp dereotu ile süsleyerek soğuk olarak servis yapın
Afiyet Olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul