Konu
:
Hellim Peynirli Zeytinyağlı Enginar Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Hellim Peynirli Zeytinyağlı Enginar Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hellim Peynirli Zeytinyağlı Enginar Dolması
Zetinyağlı Enginar Dolması Hakkında - Hellim Peynirli Enginar Dolması - Hellim Peynirli Enginar Dolması Nasıl Yapılır
Malzemeler
6 adet temizlenmemiş bütün enginar
250 gram hellim peyniri
2 adet limonun suyu
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet soğan
1 su bardağı pirinç
1 çay kaşığı karabiber
1 çorba kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yenibahar
1 tutam maydanoz
Yeteri kadar su
Yapılışı
ENGİNARLARIN yapraklarına dokunmadan içlerini bir kaşık yardımı ile temizleyin
Dikenli kısmını atın ve kalın saplı kısmını kesin
Kararmasını önlemek için limonlu suda bekletin
Diğer taraftan dolma harcını hazırlamak için, zeytinyağını bir tavaya alıp, piyazlık doğranmış soğanı kavurun
Üzerine pirinç ve baharatları ekleyin
1-2 dakika kavurup yarım su bardağı su ilave edin
Tuzunu ayarlayıp kıyılmış maydanozu ilave edin
Suyunu çekene kadar pişirin ve ocaktan alın
Önceden hazırladığınız kabuklu enginarların içine dolma harcını paylaştırın
Ardından yayvan bir tencereye, ağızları yukarı gelecek şekilde yerleştirin
Enginarların yarısına gelecek kadar sıcak su ilave edin
Yağlı kağıtla enginarların üstünü kapatıp, yaklaşık 45 dakika kısık ateşte pişirin
Soğutup servis tabağına alın
Hellim peynirini iri küpler halinde doğrayın
Izgarada ya da yapışmaz yüzeyli bir tavada önlü-arkalı kızartın
Enginar dolmalarının üzerine koyup servis yapın
Serdar Özkan
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul