Yalnız Mesajı Göster

Roma Usulü Enginar Tarifi İ

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Roma Usulü Enginar Tarifi İ



Roma Usulü Enginar Tarifi - Roma Usulü Enginarın Yaplışı - Roma Usulü Enginar Malzemeler



Malzemeler:


12 küçük ya da 6 büyük boy enginar

Limon suyu (büyükçe bir limonun yarısının suyu ya da daha fazlası)

1 (cup) su bardağı zeytinyağı


İç Malzemesi :


3 tepeleme yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz yaprağı

3 tepeleme yemek kaşığı ince doğranmış taze nane

3 diş sarımsak, deniz tuzuyla ezilmiş (ben sarımsak yerine 4 adet taze soğan kullandım)

6 yemek kaşığı zeytinyağı

Taze öğütülmüş karabiber

15 limon, dilimlenmiş


Hazırlanışı:


Enginarların bütün yapraklarını tek tek koparın Eğer sap kısmı narinse sert dış kabuklarını soyun ve 3 cm yüksekliğinde bırakın Eğer sertse sapını kesin Ortada kalan tüylü bölgeyi çay kaşığıyla kazıyarak iyice temizleyin

Kararmaması için limonla ovalayın Keskin bir bıçakla enginarın kenarlarını düzgünce kesin ve limonlu su dolu kabın içine atın

İçini hazırlarken limon haricindeki bütün malzemeyi karıştırın ve temizlenmiş enginarların içine sıkıştırarak koyun

Bütün enginarların yanyana sığacağı genişçe bir tencereye, doldurulmuş enginarları oyuk kısmı alta gelecek şekilde yerleştirin Bu şekilde, içlerindeki malzeme pişerken dağılmaz

Tenceredeki malzemenin üzerine zeytinyağını, limon suyunu ve bir miktar tuzu gezdirin

Enginarların üçte birine gelecek kadar sıcak su ekleyin ve tencerenin ağzını kapatarak 30 dakika civarında kısık ateşte pişirin Bu süre enginarların ebadına ve tazeliğine göre değişebilir


Bıçağı enginara sapladığınızda kolayca kesiliyorsa pişmiş demektir İdeali, tenceredeki yağın kremalize olduğu halidir

Soğuduktan sonra enginarları ters çevirip içindeki malzemeyi göstecek şekilde, dilimlenmiş limonla servis yapın

Sapları duruyorsa piştiği şekilde de servis yapabilirsiniz


Afiyet olsun


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla