Konu
:
Roma Usulü Enginar Tarifi İ
Yalnız Mesajı Göster
Roma Usulü Enginar Tarifi İ
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Roma Usulü Enginar Tarifi İ
Roma Usulü Enginar Tarifi - Roma Usulü Enginarın Yaplışı - Roma Usulü Enginar Malzemeler
Malzemeler:
12 küçük ya da 6 büyük boy enginar
Limon suyu (büyükçe bir limonun yarısının suyu ya da daha fazlası)
1 (cup) su bardağı zeytinyağı
İç Malzemesi :
3 tepeleme yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz yaprağı
3 tepeleme yemek kaşığı ince doğranmış taze nane
3 diş sarımsak, deniz tuzuyla ezilmiş (ben sarımsak yerine 4 adet taze soğan kullandım)
6 yemek kaşığı zeytinyağı
Taze öğütülmüş karabiber
1
5 limon, dilimlenmiş
Hazırlanışı:
Enginarların bütün yapraklarını tek tek koparın
Eğer sap kısmı narinse sert dış kabuklarını soyun ve 3 cm yüksekliğinde bırakın
Eğer sertse sapını kesin
Ortada kalan tüylü bölgeyi çay kaşığıyla kazıyarak iyice temizleyin
Kararmaması için limonla ovalayın
Keskin bir bıçakla enginarın kenarlarını düzgünce kesin ve limonlu su dolu kabın içine atın
İçini hazırlarken limon haricindeki bütün malzemeyi karıştırın ve temizlenmiş enginarların içine sıkıştırarak koyun
Bütün enginarların yanyana sığacağı genişçe bir tencereye, doldurulmuş enginarları oyuk kısmı alta gelecek şekilde yerleştirin
Bu şekilde, içlerindeki malzeme pişerken dağılmaz
Tenceredeki malzemenin üzerine zeytinyağını, limon suyunu ve bir miktar tuzu gezdirin
Enginarların üçte birine gelecek kadar sıcak su ekleyin ve tencerenin ağzını kapatarak 30 dakika civarında kısık ateşte pişirin
Bu süre enginarların ebadına ve tazeliğine göre değişebilir
Bıçağı enginara sapladığınızda kolayca kesiliyorsa pişmiş demektir
İdeali, tenceredeki yağın kremalize olduğu halidir
Soğuduktan sonra enginarları ters çevirip içindeki malzemeyi göstecek şekilde, dilimlenmiş limonla servis yapın
Sapları duruyorsa piştiği şekilde de servis yapabilirsiniz
Afiyet olsun
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul