Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Bakla Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Bakla Tarifi



zeytinyağlı yemekler - zeytinyağlı bakla nasıl pişirilir - zeytinyağlı bakla nasıl yapılır

Malzemeler


Yarım kg bakla

Yarım çay bardağı zeytinyağı

2 adet soğan

1 tatlı kaşığı un

2 tatlı kaşığı tozşeker

1/4 limonun suyu

Yarım demet dereotu

Arzuya göre yoğurt

Tuz

Zeytinyağlı Bakla Yapılışı


Baklaların tepesini kesin Baklaları iyice yıkayıp suyunun süzülmesi için süzgece alın

Bu arada zeytinyağında, küp doğranmış soğanları kavurun

Baklaları kavrulmuş soğana ilave edip, renk değiştirip, hafifce yumuşayana dek kavurun

Unu, biraz su ile inceltip tencereye aktarın

Ardından, baklaların üzerini hafifçe aşacak kadar su, şeker, limon suyu ve tuz ekleyin

Ağır ateşte pişirmeye devam edin Sonrasında soğutun Üzerine ince kıyılmış dereotu serpin

Arzuya göre yoğurtla birlikte servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla