Konu
:
Enginar Dolması
Yalnız Mesajı Göster
Enginar Dolması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Enginar Dolması
enginar dolması nasıl yapılır - enginar dolması tarifi - enginar dolması hakkında
Selin Kutucular'dan lezzetli bir enginar dolması tarifi
Nelere ihtiyacımız var?
3 adet yapraklı enginar
1 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı pirinç
3 demet taze soğan
2 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 demet dereotu
Nasıl yapıyoruz?
Yıkadığınız enginarları baş aşağı su dolu büyük bir kaba yerleştirin
En az bir saat, yapraklar iyice açılıncaya kadar sıcak suda kadar bekletin
Tekrar yıkayın
Yapraklarının aralarında toprak kalmasın
Elinizle orta kısmındaki yapraklarını ve tüylerini çıkartın
Yapraklar iyi açıldıysa çok kolay temizlenecektir
Ayrı bir yerde soğanları ince ince doğrayın
Pirinci, tuzu ve şekeri karıştırarak ilave edin
Elinizle yoğurun
Yağını ekleyin
Enginarların sapını kesin
Yayvan bir tencerenin dibine yaprakları yukarı gelecek şekilde enginarları dizin
Hazırladığınız içi yaprakların aralarına koyarak yerleştirin
Üzerine çıkacak kadar su ilave edin
Tencerenin ağzını kapatarak pişirin
Kaynadıktan sonra ateşi kısın
Enginar yaprakları yumuşayıncaya dek pişirin
Pirinçleri kontrol edin, diri kalmasın
Soğuyuncaya kadar tencerede beklettikten sonra servis tabağına alın
Dereotuyla servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul