Konu
:
Zeytinyağlı Taze Sebzeler
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Taze Sebzeler
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Taze Sebzeler
Zeytinyağlı taze sebzeler Tarifi - Zeytinyağlı taze sebzeler Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı taze sebzeler Malzemeleri
Zeytinyağlı taze sebzeler |
Malzemeler
- 1 kg
Sebze
- yarım su bardağı zeytinyaği
- 2 soğan
- 2 domates veya yarım kaşık salça
- 1- 2 çay kaşığı şeker
- tuz
Hazırlanışı
Sebzeler yıkanır, ayıklanır ve doğranır
İnce doğranmış soğan ile zeytinyağ hafif pembe kavrulur
Kabuğu soyulup doğranmış domates veya salça katılır
Sebzeler ve şeker ilave edilip karıştırılır
Kapak örtülüp 5- 10 dakika kavrulur
Su konup orta ateşte pişirilir (1- 1,5 bardak su)
Kapak aralanarak soğutulur (kurumaması ve kararmaması için)
Not: 1)kabak pişirirken, sarımsak, maydanoz, dereotu koyunuz
2)pırasa ve yer elması pişirirken soğanla beraber 1- 2 doğranmış havucu kavurunuz
Sebzeyi ilave edince de yarım kahve fincanı yıkanmış pirinç koyunuz
3)bakla pişirirken, 1 tatlı kaşığı un ile hazırlanmış unlu su koyunuz (baklaya salça konmaz)
4)düdüklü tencerede yemek pişirirken buharlaşma az olacağından daima daha az su konulmalıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul