Yalnız Mesajı Göster

Zeytinyağlı Taze Sebzeler

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Taze Sebzeler



Zeytinyağlı taze sebzeler Tarifi - Zeytinyağlı taze sebzeler Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı taze sebzeler Malzemeleri


Zeytinyağlı taze sebzeler |



Malzemeler


- 1 kg Sebze

- yarım su bardağı zeytinyaği

- 2 soğan

- 2 domates veya yarım kaşık salça

- 1- 2 çay kaşığı şeker

- tuz


Hazırlanışı


Sebzeler yıkanır, ayıklanır ve doğranır İnce doğranmış soğan ile zeytinyağ hafif pembe kavrulur Kabuğu soyulup doğranmış domates veya salça katılır Sebzeler ve şeker ilave edilip karıştırılır Kapak örtülüp 5- 10 dakika kavrulur Su konup orta ateşte pişirilir (1- 1,5 bardak su) Kapak aralanarak soğutulur (kurumaması ve kararmaması için) Not: 1)kabak pişirirken, sarımsak, maydanoz, dereotu koyunuz 2)pırasa ve yer elması pişirirken soğanla beraber 1- 2 doğranmış havucu kavurunuz Sebzeyi ilave edince de yarım kahve fincanı yıkanmış pirinç koyunuz 3)bakla pişirirken, 1 tatlı kaşığı un ile hazırlanmış unlu su koyunuz (baklaya salça konmaz) 4)düdüklü tencerede yemek pişirirken buharlaşma az olacağından daima daha az su konulmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla