Konu
:
Pertevnihal Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Pertevnihal Turşusu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pertevnihal Turşusu
Pertevnihal Turşusu Tarifi - Pertevnihal Turşusunun Yapımı - Turşu Yapımı
malzemeler:
Patlıcan,
cevizici
sarımsak,
kırmızı acı biber,
limon ve zeytinyağı
Yapımı:
Mümkün olduğu kadar eşit boyda ve küçüklerinden seçilmiş olan patlıcanların saplarıyla tepelerindeki yaprakların uçları kesilir
Böylece patlıcanların tepeleri birer sarık şeklinde kalır
Kabukları soyulmayacak olan patlıcanlar kaynar suya atılır ve yumuşayıncaya kadar haşlanır
Patlıcanlar yumuşar yumuşamaz sudan çıkarılarak bir hamur tahtasının üstüne düzenli bir şekilde yerleştirilir
Üzerlerine bir tepsi kapatılır ve ağırlık yapması için de taş konur
Patlıcan, siyah suyunu koyuvermesi için bu şekilde 24 saat bırakılır
Bu süre sonunda ceviz içi, sarmısak
acı kırmızı biber bir havanda dövülür ve birbirine iyice yedirilir
Baskıdan çıkarılacak olan patlıcanlar karnıyarık'ta olduğu gibi iki uçlarına dokunulmadan uzunlamasına yarılır
Açılan yarığa hazırlanmış olan harç doldurulur
Doldurulmuş patlıcanlar çukur ve cam bir kaba düzenli bir şekilde yerleştirilir
Sıkılmış olan limonların suyu gezdirilerek dökülür
10-15 dakika böyle bırakılır, sonra patlıcanların üstü örtülünceye kadar zeytinyağı dökülün kabın ağzı örtülür ve birkaç gün sonra servis yapmak üzere buzdolabına veya serin bir yere kaldırılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul