Konu
:
Kavurmalık Fasulye Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Kavurmalık Fasulye Turşusu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kavurmalık Fasulye Turşusu
Malzemeler (10 kg turşu için)
10 kg ipliksiz ve içsiz taze fasulye
6-7 baş sarmısak
200 gr acı biber
2 su bardağı kadar tuz
yeteri kadar su
Hazırlanışı :
Büyük bir tencerede suyu kaynatalım uçlarını kırdıımız fasulyeyi suya atarak normal bir şekilde(ne çok ne de az)haşlayalım
Tencere küçük ise bu işlemi bir kaç kez tekrarlayalım
Haşladığımız fasulyeleri soğuk su içerisine atalım
Fazla bekletmeden sudan çıkarıp soğuması için bekletelim
Sarmısak ve biberleride hazırladıktan sonra turşu kabına biraz fasulye koyalım üzerine birazda sarmısak ve biberden koylım
Daha sonra tekrar fasulye… bu şekilde turşu kabını dolduralım
Sığmayan fasulye kaldıysa eğer biraz bekledikten sonra kavanozdaki fasulyeler çökeceği için üzerine koyabilirsiniz
Tuzlu su yapıp üzeri doluncaya kadar ekleyelim
Turşumuz bekleyeceği için tuzlu olması gerekiyor
Kavanozun ağzını iyice kapatarak dönmesini bekleyelim
3-4 hafta sonra turşumuz hazır olacaktır
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul