Yalnız Mesajı Göster

Kavurmalık Fasulye Turşusu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kavurmalık Fasulye Turşusu



Malzemeler (10 kg turşu için)


10 kg ipliksiz ve içsiz taze fasulye

6-7 baş sarmısak

200 gr acı biber

2 su bardağı kadar tuz

yeteri kadar su

Hazırlanışı :


Büyük bir tencerede suyu kaynatalım uçlarını kırdıımız fasulyeyi suya atarak normal bir şekilde(ne çok ne de az)haşlayalım

Tencere küçük ise bu işlemi bir kaç kez tekrarlayalımHaşladığımız fasulyeleri soğuk su içerisine atalımFazla bekletmeden sudan çıkarıp soğuması için bekletelimSarmısak ve biberleride hazırladıktan sonra turşu kabına biraz fasulye koyalım üzerine birazda sarmısak ve biberden koylımDaha sonra tekrar fasulye… bu şekilde turşu kabını dolduralımSığmayan fasulye kaldıysa eğer biraz bekledikten sonra kavanozdaki fasulyeler çökeceği için üzerine koyabilirsinizTuzlu su yapıp üzeri doluncaya kadar ekleyelimTurşumuz bekleyeceği için tuzlu olması gerekiyorKavanozun ağzını iyice kapatarak dönmesini bekleyelim3-4 hafta sonra turşumuz hazır olacaktırAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla