Yalnız Mesajı Göster

Kayısı Konservesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kayısı Konservesi



Kayısı Konservesi Tarifi - Kayısı Konservesi yapımı - Kayısı Konservesi nasıl yapılır

Malzemeler


1 kg kayısı

2 litre su

1 tatlı kaşığı tuz


şerbet için

2 su bardağı şeker

2 su bardağı su

yarım limon suyu


Yapılışı:


kayısılar yıkanır ve çekirdekleri ortadan yarılır, çekirdekleri çıkarılır soğuk su ve tuz karıştırılır kayısılar bu suya atılır ve 10 dakika bekletilir diğer yanda şeker, su ve limon kaynatılır soğuk suda bekleyen kayısılar süzgece çıkararak süzülür daha sonra kaynayan şekerli suya atılır ve 5 dakika kaynatılır kayısılar sıcak olarak kavanozlara doldurulur üzeri şekerli suyla tamamlanır kapağı sıkıca kapatılır ve ters çevrilir tam olarak soğuyunca düzgün çevrilir, serin ve karanlık ortamda bir seneye kadar saklanabilir

Alıntı Yaparak Cevapla