Konu
:
Kayısı Konservesi
Yalnız Mesajı Göster
Kayısı Konservesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kayısı Konservesi
Kayısı Konservesi Tarifi - Kayısı Konservesi yapımı - Kayısı Konservesi nasıl yapılır
Malzemeler
1 kg kayısı
2 litre su
1 tatlı kaşığı tuz
şerbet için
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
yarım limon suyu
Yapılışı:
kayısılar yıkanır ve çekirdekleri ortadan yarılır, çekirdekleri çıkarılır
soğuk su ve tuz karıştırılır
kayısılar bu suya atılır ve 10 dakika bekletilir
diğer yanda şeker, su ve limon kaynatılır
soğuk suda bekleyen kayısılar süzgece çıkararak süzülür
daha sonra kaynayan şekerli suya atılır ve 5 dakika kaynatılır
kayısılar sıcak olarak kavanozlara doldurulur
üzeri şekerli suyla tamamlanır
kapağı sıkıca kapatılır ve ters çevrilir
tam olarak soğuyunca düzgün çevrilir, serin ve karanlık ortamda bir seneye kadar saklanabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul