Konu
:
Biber Ve Domates Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Biber Ve Domates Turşusu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Biber Ve Domates Turşusu
Malzemeler
:
2 kilogram yeşil sivribiber,
4 kilogram yeşil domates,
5-6 baş sarımsak,
2 adet kereviz,
sirke
yeteri kadar tuz
Hazırlanışı:
Domates ve biberleri alırken taze, diri ve sert olmalarına dikkat etmek gerekir
Alınan malzemeler temizce yıkanır
Domatesler ve biberler bıçak ucuyla delinir
Uygun büyüklükte bir turşu küpüne (ya da plastik bir kaba) bir sıra domates, bir sıra biber olmak kaydıyla dizilir
Domates ve biberlerin aralarına tatlarının birbirine karışmasını sağlamak için kereviz ve soyulmuş sarımsak konur
Dizme işlemi bittikten sonra üzerini örtecek kadar sirke konur
Her bir litre sirke için bir tatlı kaşığı kadar tuz ilave edilir
Malzemenin üzerine onları baskıda tutacak kadar bir ağırlık konduktan sonra ağzı sıkıca kapatılır
Sıcak olmayan ve güneş görmeyen bir yerde biberler renk değiştirip, kirli bir sarı haline gelinceye kadar bekletilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul