Konu
:
Karpuz Tursusu
Yalnız Mesajı Göster
Karpuz Tursusu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karpuz Tursusu
Malzemeler
Orta buyuklukte karpuz
Su
Tuz
Sirke
Seker
Karanfil ve cubuk tarcin
Tarifi
Karpuz ile hazirlayabileceginiz son derece orijinal bir tarif, karpuz tursusu
Bunun için yapmaniz gereken karpuzu dilimlemek ve meyvesini ayirmak
5 santimetre uzunlugunda ve 2,5 santimetre genisliginde dogradiginiz kabuklari 5 dakika kadar hasladiktan sonra soguk suya tutun
Ardindan 1,5 litre suya 100 gram tuz ekleyip kabuklari içine atin
Alti saat bekletin, suyu süzüp ayni islemi iki sefer daha tekrarlayin
Son defasinda kaynatma süresine birkaç dakika daha ilave edin
Daha sonra bir tencereye 650 ml elma sirkesi, 400 gram seker, 250 ml su, 2 kasik karanfil ve bir çubuk tarçin koyup kaynatin
Kaynayinca kabuklari ekleyip 40 dakika kadar pisirin
Kavanozlari bu karisimla doldurun, soguduktan sonra sikica kapatin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul