Yalnız Mesajı Göster

Taze Fasülye Turşusu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Taze Fasülye Turşusu



Malzemeler:


Taze fasulye,

tuz,

sarımsak

HAZIRLANIŞI :


Fasulyelerin baş ve uç kısımları bıçakla kesilip, varsa kılçıkları ayıklanır Kaynamakta olan suya atılıp 2-3 dakika haşlanır Soğuk su içinde soğutulur Turşu kabına konulurken sarımsak, limon ve soğan dilimleri ve isteğe göre çeşitli baharat ilave edilir,

Üzerine baskı konduktan sonra %6 tuzlu salamura ile doldurulur

Diğer işlemler patlıcan turşusundaki gibi yapılır

Fasulyenin haşlanarak sade turşusu yapıldığı gibi, diğer malzemelerle birlikte, haşlanmadan da turşu yapımında kullanılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla