Konu
:
Taze Fasülye Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Taze Fasülye Turşusu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Taze Fasülye Turşusu
Malzemeler:
Taze fasulye,
tuz,
sarımsak
HAZIRLANIŞI :
Fasulyelerin baş ve uç kısımları bıçakla kesilip, varsa kılçıkları ayıklanır
Kaynamakta olan suya atılıp 2-3 dakika haşlanır
Soğuk su içinde soğutulur
Turşu kabına konulurken sarımsak, limon ve soğan dilimleri ve isteğe göre çeşitli baharat ilave edilir,
Üzerine baskı konduktan sonra %6 tuzlu salamura ile doldurulur
Diğer işlemler patlıcan turşusundaki gibi yapılır
Fasulyenin haşlanarak sade turşusu yapıldığı gibi, diğer malzemelerle birlikte, haşlanmadan da turşu yapımında kullanılabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul