Konu
:
Bakla Ezmesi Konservesi
Yalnız Mesajı Göster
Bakla Ezmesi Konservesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bakla Ezmesi Konservesi
Kullanılacak malzeme:
1
5 kilo kuru bakla
1 bardak zeytinyağı
4 baş soğan
1 iri limonun suyu
11/2 çay kaşığı toz şekeri
8 bardak su, yeteri kadar tuz
Yapımı:
Bir tencereye zeytinyağını koyup kabı orta ısılı ateşe oturtmalı
,Yağ ısınınca çentilircesine ince doğranmış soğanı içine atmalı ve tahta bir kaşıkla karıştırarak kavurmalı
Soğanlar renk değiştirince sekiz bardak sıcak suyu ilâve etmeli ve bir taşım kaynat malı
Sonra buna bir gece önceden ıslatılmış iç baklayı toz şekeriyle ve limonun suyuyla birlikte katmalı
Yeteri kadar tuz da serptikten sonra tenceredekilerin ağzını örtmeli ve içindekileri orta ısılı ateşte dağılıncaya kadar pişirmeli
Baklalar hafif sulu olarak ateşten indirileceğinden, gerekirse tenceredekilere vakit vakit sıcak su katılabilir
Tencereyi ateşten indirince içindekileri ince delikli süzgeçten geçirerek baklaları püre durumuna getirmeli
Evinde mikseri bulunanlar baklaları mikserde püre durumuna getirirlerse çok daha iyi ederler
Elde edilen bakla ezmesini bir kenarda bekletilmekte olan kavanozlara boşaltmalı
Havaları çıkarıldıktan ve ağızları silindikten sonra kavanozların kapaklarını kapatmalı
Otoklavı olanlar kavanozları bunun içinde 115,5 santigrat «240 fahrenheit» derecesinde yarım saat, otoklavı olmayanlar ise 100 santigrat derecesinde iki saat sterilize etmelidirler
Sterilizasyondan sonra kavanozları kaptan çıkarıp aralıklı olarak tahta veya kuru bez üzerine dizip soğumaya bırakmalı
Bir gün sonra kapaklarını kontrol edip bileziklerini çıkarmalı ve etiketleyip serin ve rutubetsiz bir depoda saklamalı
Bakla ezmesini, kullanılacağı vakit, servis tabağına yeteri kadar koymalı ve yağlayıp limonlamalı ve kekiğini de serptikten sonra sofraya götürüp servis yapmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul