Yalnız Mesajı Göster

Sarımsaklı Kabak Turşusu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarımsaklı Kabak Turşusu



Malzemeler


1 kg kabak

4 diş sarmısak

2 soğan

1 demet dereotu

1 lt sirke

1 su bardağı şeker

1 yemek kaşığı tuz

Yapılışı


Kabakları yıkayın ve dilim dilim kesin Sarmısak dişlerini ve soğanları da soyun Bunların hepsini yıkanmış dereotu ile birlikte kavanozlara doldurun Sirkeyi yarım litre suyla, şeker ve tuzla kaynatın ve kabakların üzerine dökün Ertesi gün ise kavanozdaki suyu alıp, tekrar kaynatın ve kabakların üzerine yeniden dökün Kavanozun ağzını kapatarak üç hafta dinlendirin Bu turşu altı aya kadar dayanır

Alıntı Yaparak Cevapla