Konu
:
Sarımsaklı Kabak Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Sarımsaklı Kabak Turşusu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sarımsaklı Kabak Turşusu
Malzemeler
1 kg kabak
4 diş sarmısak
2 soğan
1 demet dereotu
1 lt sirke
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tuz
Yapılışı
Kabakları yıkayın ve dilim dilim kesin
Sarmısak dişlerini ve soğanları da soyun
Bunların hepsini yıkanmış dereotu ile birlikte kavanozlara doldurun
Sirkeyi yarım litre suyla, şeker ve tuzla kaynatın ve kabakların üzerine dökün
Ertesi gün ise kavanozdaki suyu alıp, tekrar kaynatın ve kabakların üzerine yeniden dökün
Kavanozun ağzını kapatarak üç hafta dinlendirin
Bu turşu altı aya kadar dayanır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul