Konu
:
Çubuk Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Çubuk Turşusu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çubuk Turşusu
MALZEMELER
2 Su bardağı elma sirkesi
1 Çay kaşığı tuz
1 Tatlı kaşığı pudra şekeri
1 Tatlı kaşığı zeytinyağı
125 gr havuç
125 gr yeşil fasulye
125 gr arpacık soğan
125 gr yeşil ve kırmızı biber
125 gr kereviz yaprağı ve kökü
125 gr karnabahar
3 Baş sarmısak
1 Demet dereotu
YAPILIŞI:
Bütün sebzeleri yıkayıp, ayıklayın
Cinslerini karıştırmadan küçük küçük tavla zarı büyüklüğünde doğrayın
Büyük bir tencerenin içine sirke ve zeytinyağını koyup kaynatın
Tuz ve şekeri ilave edin
Kaynayan sirkenin içine sırasıyla havuçları, 5 dakika sonra yeşil fasulyeyi ve kerevizi, 5 dakika sonra karnabaharı, biberleri ve soğanı atıp 10 dakika kaynatın
Tencereyi ateşten alıp soğumaya bırakın ve ince kıyılmış dereotunu ilave edin
Temiz ve kuru bir kavanoza boşaltıp, kapağını hava almayacak şekilde kapatın
1 gün serin bir yerde bekletin
1 gün sonra ister tek başına, ister soğuk etin yanında, garnitür olarak ikram edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul