Konu
:
Turşular - Biber Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Turşular - Biber Turşusu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Turşular - Biber Turşusu
Biber Turşusu
Malzemeler
Biber
Tuz
Sarımsak
Hazırlanışı:
Turşu için ince, uzun şekilli
acı veya tatlı biberler kullanılır
Turşu olduktan sonra istenilen sarı rengi elde edebilmek için, taze halde iken rengi koyu yeşil olmayan
en iyisi yeşil-sarı renkte olan biberleri seçin
Ezik ve çürük olanları ayıklayın
Turşunun hazırlanması ve katkı maddeleri, hıyar turşusunda olduğu gibidir
Yalnız salamuranın tuz miktarı biraz daha az olmalıdır
Tartıyla yapılacaksa
sonuçta tuz oranı %4 olacak şekilde hesaplanmalı; önceden hazır salamura kullanılacaksa, salamuranın tuz oranı %7-8 olmalıdır
Biber turşusunun yenilecek olgunluğa geldiği
tad ve kokudaki değişme ve yeşil rengin tam sarıya dönmesi ile anlaşılır
Biber turşusu
sade olarak hazırlanıp yenilebildiği gibi, hıyar ve domatesle birlikte, karışık olarak da kurulabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul