Yalnız Mesajı Göster

Turşular - Biber Turşusu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Turşular - Biber Turşusu



Biber Turşusu


Malzemeler

Biber

Tuz

Sarımsak
Hazırlanışı:

Turşu için ince, uzun şekilli acı veya tatlı biberler kullanılır Turşu olduktan sonra istenilen sarı rengi elde edebilmek için, taze halde iken rengi koyu yeşil olmayan en iyisi yeşil-sarı renkte olan biberleri seçin Ezik ve çürük olanları ayıklayın Turşunun hazırlanması ve katkı maddeleri, hıyar turşusunda olduğu gibidir Yalnız salamuranın tuz miktarı biraz daha az olmalıdır Tartıyla yapılacaksa sonuçta tuz oranı %4 olacak şekilde hesaplanmalı; önceden hazır salamura kullanılacaksa, salamuranın tuz oranı %7-8 olmalıdır

Biber turşusunun yenilecek olgunluğa geldiği tad ve kokudaki değişme ve yeşil rengin tam sarıya dönmesi ile anlaşılır

Biber turşusu sade olarak hazırlanıp yenilebildiği gibi, hıyar ve domatesle birlikte, karışık olarak da kurulabilir

Alıntı Yaparak Cevapla