Konu
:
Soğuk Turşu
Yalnız Mesajı Göster
Soğuk Turşu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soğuk Turşu
Malzemeler
2 orta boy
patlıcan,
1/2 kg
yeşil biber,
2 su bardağı kuru
sumak ekşisi (dövülmemiş),
3-4 diş
sarımsak,
Tuz ve
nane,
Yeteri kadar su
Yapılışı
Patlıcanlar tepesinden dörde bölünerek küp şeklinde doğranır ve 5 dakika suda bekletilir
Ayrı bir kaba yeşil biberler doğranır
Diğer tarafta bir tencerede 1 veya 1
5 litre su kaynatılarak içine biberler ve suyu süzülmüş patlıcanlar ilave edilir ve yumuşayıncaya kadar kaynatılır ve piştikten sonra suyu bir süzgeçte süzülür
Ayrı bir kap içerisine kuru taneli sumak ekşisi ılık suda 5 dakika bekletilir, ekşisinin iyi çıkması için biraz ovulur, suyu ayrı bir kaba süzülür
Pişmiş olan patlıcan ve biber karışımı derince bir kaba konur üzerine, süzülmüş ekşili su ilave edilir
Sarımsaklar soyulduktan sonra az tuz katılarak iyice dövülür ve bu karışıma eklenir
Turşunun tane tane olması istenirse kaşıkla karıştırılır, özleşmesi istenirse elle biraz ovularak karıştırılır
Servis için tabağa alındığında üzeri kuru nane ile süslenir ve soğuk olarak servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul