Konu
:
Zeytinyağlı Barbunya Fasulyesi Konservesi
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinyağlı Barbunya Fasulyesi Konservesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinyağlı Barbunya Fasulyesi Konservesi
Zeytinyağlı Barbunya Fasulyesi Konservesi tarifi - Zeytinyağlı Barbunya Fasulyesi Konservesinin yapılışı - konserve tarifi
malzeme:
2 kilo iç barbunya
1 bardak zeytinyağı,
4 baş soğan,
otta bey 4 domates,
11 bardak su,
yeteri kadar taz
Yapımı:
Bir tencereye çentilircesine ince doğranmış soğanla zeytinyağını koyup kat» orta ısılı bir ateşe oturtmalı
Tahta kaşıkla kavrulacak soğanlar pembe-leşice, kabukları soyulduktan sonra çekirdekleri çıkarılmış ve küçük parçalara doğranmış domatesi katmalı
Tuzunu da serptikten sonra iki-üç dakika tenceredekilere karıştırarak pişirmeli
Sonra onbir barda» su ilâve etmeli ve tencerenin kapağını örtüp içindekileri kaynatmalı
Bu arada bir başka tencerede kaynamakta olan tuzlu suyun içine barbunyaları aöc bunları onbeş dakika kadar kaynatmalı Sonra suyu süzülecek barbunyaları öbür tenceredeki kaynar domatesli suyun içine atmalı
Tencerenin kapağını örtmeli ve fasulyeler yumuşak bir duruma gelinceye kadar bunları pişirmeli
Fasulyeler pişince
tencereyi ateşten atmalı ve içindekileri bir kenarda bekletilmekte olan kavanozlara boşaltmalı
Havaları çıkarıldıktan ve ağızları silindikten sonra kavanozların kapaklarını kapatmalı
Sterilizasyondan sonra (kavanozlarını otoklava koyanlar 115,5 santigrat "240 fahrenheit" derecesinde yarım saat, otoklavı o^ mayanlar ise 100 santigrat derecesinde iki saat sterilize edeceklerdir) kavanozları kaptan çıkarıp aralıklı olarak tahta veya kuru bez üzerine dizip soğumaya bırakmalı
Bir gün sonra kapaklarını kontrol edip bileziklerini çıkarmalı ve etiketleyip serin ve rutubetsiz bir depoda saklamalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul