Yalnız Mesajı Göster

Karpuz Turşusu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Karpuz Turşusu



Karpuz Turşusu,Karpuz Tursusu tarifi,Karpuz Turşusunun yapılışı


Malzemeler


Orta buyuklukte karpuz

Su

Tuz

Sirke

Seker

Karanfil ve cubuk tarcin

Tarifi


Karpuz ile hazırlayabileceğiniz son derece orijinal bir tarif, karpuz turşusu Bunun için yapmanız gereken karpuzu dilimlemek ve meyvesini ayırmak 5 santimetre uzunluğunda ve 2,5 santimetre genişliğinde doğradığınız kabukları 5 dakika kadar haşladıktan sonra soğuk suya tutun Ardından 1,5 litre suya 100 gram tuz ekleyip kabukları içine atın Altı saat bekletin, suyu süzüp aynı işlemi iki sefer daha tekrarlayın Son defasında kaynatma süresine birkaç dakika daha ilave edin

Daha sonra bir tencereye 650 ml elma sirkesi, 400 gram şeker, 250 ml su, 2 kaşık karanfil ve bir çubuk tarçın koyup kaynatın Kaynayınca kabukları ekleyip 40 dakika kadar pişirin Kavanozları bu karışımla doldurun, soğuduktan sonra sıkıca kapatın


Alıntı Yaparak Cevapla