Konu
:
Mısır Ekmeği Ve Turşu Kavurması
Yalnız Mesajı Göster
Mısır Ekmeği Ve Turşu Kavurması
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mısır Ekmeği Ve Turşu Kavurması
turşu tarifi - turşulu yemek tarifi
Malzemeler:
mısır ekmeği için:
2 su bardağı mısır unu
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı silme tuz
su
Yapılışı:
mısır unu sıvıyağ ve tuz karıştırılır azar azar su ilavesi ile yumuşak hafif ele yapışan bir hamur yapılır
krep tavasına cok az sıvıyağ sürülür hamur elle yerleştirilir
çatalla birkaç yeri delinir
kısık ateşte bir tarafı pişirilir sonra diğer tarafı bir tabakla ters düz edilir pişirilir
Fasülye turşusu kavurması
400 gr fasülye turşusu
3 soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çorba kaşığı biber salçası (arzu ederseniz)
Yapılışı:
Fasülyeler incecik veya benim yaptığım gibi biraz iri doğranır
Tuzlu olduğu için bol su ile yıkanır
Soğanlar incecik kıyılır
Tavaya yağ eklenir, soğan eklenir pişirilir ama soğanlar pembeleşmeden pişirilecek
İçine salça ekleyin biraz pişirin
Süzülmüş fasülyeler eklenir orta ateşte sonra kısık ateşte biraz kavurulacak arada karıştırın
Mısır ekmeği ile servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul