Yalnız Mesajı Göster

Tuzsuz Mevsim Turşusu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tuzsuz Mevsim Turşusu



3 Günde Tuzsuz Mevsim Turşusu - pratik turşu - kolay turşu tarifi




Malzemeler:




1 Adet küçük boy lahana


250 gr havuç


2 Adet kuru soğan


2 Adet pancar arzu eden Kırmızı lahanada kullanbilir


5 Diş sarımsak


3 YKaşığı zeytinyağı


3 YKaşığı Elma sirkesi


1 Y Kaşığı Tuz



Yapılışı:


Bütün lahana ince kıyılıp bir kaba alınırPancar ve havuç kabukları soyulup rendenin Kalın tarafı ile rendelenirSarımsaklar dövülüp içine atılırSoğanlarda piyazlık doğranıp ovulur kaba ilave edilirZeytinyağı tuz ve sirke ilave edilip kapta eldiven giyip yoğrulurTakriben 7 dak Karışım tencereye alınır Üzerine bir kapak ters çevrilir üzerine taş konulup,tencerenin kapağı kapatılıp üç gün bekletilirÜç günün sonunda afiyetle yenilir Bu tarifte Şekerde vardır Yabancılar tatlı turşu yediklerinden ben koymadımTatlı turşu sevenler bir yemek kaşığı şeker ilave edebilir Salata gibi yenilir Et tavuk yanında şık olur Özellikle çocuklara tavsiye edilirSindirim sistemi için bulunmaz bir ilaçVitamin deposudur

Alıntı Yaparak Cevapla