Yalnız Mesajı Göster

Etli Kırmızı Biber Konservesi

Eski 06-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Kırmızı Biber Konservesi



sirkeli haşlama biber konservesi - sirkeli biber turşusuBiberler acıysa haşlanınca soğuk suya atılır buradan çıkarıldıktan sonra bir tahta üstüne yayılır


Üstüne ikinci bir tahta ve ağırlık yerleştirilir Böylece 24 saat bırakılır Bu süre içinde biberlerin acı suyu çıkar


Böylece biberler baskıdan alınır ve aralarına ince ince doğranmış sarmısak konmak suretiyle bir kavanoza istiflenir


Kavanozun üstüne temiz tahta ve taş yerleştirildikten sonra taşın üstünü aşmcaya kadar tuzlu sirke dökülür


Onbeş gün sonra bu sirke dökülür ve biberin üstüne taze sirke boşaltılır Turşu, yenecek duruma gelmiştir Gerektikçe ve azar azar alınarak sofraya çıkarılır


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla