Konu
:
Etli Kırmızı Biber Konservesi
Yalnız Mesajı Göster
Etli Kırmızı Biber Konservesi
06-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Etli Kırmızı Biber Konservesi
sirkeli haşlama biber konservesi - sirkeli biber turşusuBiberler acıysa haşlanınca soğuk suya atılır buradan çıkarıldıktan sonra bir tahta üstüne yayılır
Üstüne ikinci bir tahta ve ağırlık yerleştirilir
Böylece 24 saat bırakılır
Bu süre içinde biberlerin acı suyu çıkar
Böylece biberler baskıdan alınır ve aralarına ince ince doğranmış sarmısak konmak suretiyle bir kavanoza istiflenir
Kavanozun üstüne temiz tahta ve taş yerleştirildikten sonra taşın üstünü aşmcaya kadar tuzlu sirke dökülür
Onbeş gün sonra bu sirke dökülür ve biberin üstüne taze sirke boşaltılır
Turşu, yenecek duruma gelmiştir
Gerektikçe ve azar azar alınarak sofraya çıkarılır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul