Konu
:
Kapari Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Kapari Turşusu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kapari Turşusu
kapari turşusu nasıl yapılır - kapari turşusunun tarifi
KAPARİ TURŞUSU
Malzemeler:
1 kg kaparinin açılmamış çiçek tomurcukları (nohut büyüklüğünde)
% 15 iri salamura tuzu,
su ve elma sirkesi
Yapılışı:
Nohut büyüklüğündeki çiçek tomurcukları % 15-16'lık tuzlu su (salamura) içerisine konur
Gölge bir ortamda 8-10 gün bekletilir
Bu süre sonunda çiçek tomurcukları salamura içerisinden çıkarılır ve musluk suyuyla iyice yıkanır
Daha sonra % 5-6'lık limon veya elma sirkesinin içerisine konur
Taze sürgünlerde de aynı işlemler yapılarak turşu elde edilebilir
Olgunlaşmamış meyveleri iğnelerle delinmek suretiyle de yukarıdaki işlemlere tabi tutularak kullanılabilir
Bunlar iştah açıcı olarak salata, pilavlı yemekler ve et sosları içerisine konarak tüketilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul