Konu
:
Baharatlı Salatalık Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Baharatlı Salatalık Turşusu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Baharatlı Salatalık Turşusu
Baharatlı Salatalık Turşusu Tarifi - Baharatlı Salatalık Turşusunun Yapılışı - Baharatlı Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır
Malzemeler
2 kg küçük salatalık
4 adet orta boy soğan
2 demet dereotu
8 çorba kaşığı tuz
8 çorba kaşığı tozşeker
8 çorba kaşığı tane kişniş
24 çorba kaşığı sirke
4 tatlı kaşığı tane karabiber
2 çorba kaşığı dereotu tohumu
4 adet konserve kavanozu
Yeteri kadar su
Yapılışı
Salatalıkları yıkayıp kenara alın
Soğanları temizleyip iri parçalar halinde doğrayın
Dereotunu irice kıyın
Her kavanozun dibine biraz soğan ve dereotu koyun
Üzerine salatalıkları yerleştirin
En üste yeniden soğan ve dereotu koyun
Her kavanoza 2′şer çorba kaşığı tuz, tozşeker, kişniş, 6′şar çorba kaşığı sirke, 1′er tatlı kaşığı tane karabiber ilave edin
Dereotu tohumunu paylaştırın
Kavanozun ağzından bir parmak aşağıda kalacak şekilde soğuk su doldurun
Kapaklarını kapatın
Geniş bir tencerede bol su kaynatın
Kavanozları kaynayan suda 15 dakika tutun
Çıkarıp kapakları aşağıda kalacak şekilde soğutun
Doğrudan güneş ışığı almayan bir yerde muhafaza edin
15 gün sonra turşularınızı yiyebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul