Konu
:
Armut Konservesi
Yalnız Mesajı Göster
Armut Konservesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Armut Konservesi
Armut Konservesi tarifi - Armut Konservesinin yapılışı - konserve yapımı
Armutların çok olgun ve yumuşak çeşitleri konserve olamaz
Biraz hamca olan sonbahar armutları iyice yıkandıktan sonra kabukları soyulur
Büyük olanları ikiye ayırılarak çekirdekleri ve çekirdek yatakları çıkarılır; küçük olanları ise bütün bırakılır, özel aletiyle sadece çeklrdeklerlyle çekirdek yatakları çıkarılır
Kabukları soyulan armutlar kararmamaları için hemen % 1 oranında tuzlu suya atılır
Armutların ayıklanmaları sona erince bunlar orta şuruba atılır ve 2 - 3 dakika kadar kaynatılır
Kavanozlara güzelce yerleştirildikten sonra kaynar şurubu da üstüne dökülür
Bundan önceki tariflerdeki gibi havası çıkarıldıktan, ağzı temiz bir bezle silindikten sonra kavanozların kapakları örtülür ve bunlar pastörizasyon kazanlarına yerleştirilir
25 dakika kadar kaynatılıp pastörize edildikten sonra çıkarılır, aralıklı olarak tahtaların veya kuru bezlerin üzerlerine yerleştirilir
Soğuyunca vidalı bilezikleri ya da maşaları çıkarılır, etiketlenir ve kilere kaldırılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul