Konu
:
Doldurma Patlıcan Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Doldurma Patlıcan Turşusu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Doldurma Patlıcan Turşusu
Doldurma Patlıcan Turşusu Tarifi - Doldurma Patlıcan Turşusunun Yapılışı - Doldurma Patlıcan Turşusu Nasıl Yapılır
Malzemeler
3 kg patlıcan (küçük ve ince)
4 adet havuç
10 adet kırmızı biber
Yarım kg yeşil domates
1 kg beyaz lahana
1 baş sarmısak
1 demet kereviz sapı
Yeteri kadar su
5 çorba kaşığı kaya tuzu
Yarım çay bardağı sirke
1 çay kaşığı limon tuzu
1 tatlı kaşığı tozşeker
Yarım demet maydanoz
Yapılışı
Lahana, yeşil domates, havuç ve kırmızı biberlerin yarısını küçük küçük kesip karıştırın
Bir baş sarmısağı ayıklayın
Dişleri ikiye bölüp karışıma ekleyin ve karışımı buzdolabında bir gece bekletin
Patlıcanların saplarını kesip 5-6 dakika haşlayın
Soğuduktan sonra bir bıçak yardımıyla ortasını yarın
Hazırladığınız harçtan içlerine doldurun
Kalan kırmızı biberleri de 2-3 dakika haşlayın ve patlıcanların üzerine kapak olarak kapatın
Kereviz saplarını kaynar suya batırıp çıkartın ve bunlarla patlıcanları bağlayın
İçlerini doldurduğunuz patlıcanları kavanoza dizin
Ara ara ayıklanmış sarmısakları da atın
Bir tencereye bol su koyup kaynamaya bırakın
Kaynamaya başlayınca kaya tuzunu atın ve 2 dakika kaynatın
Ocaktan alın ve soğumaya bırakın (1 litre su için iki buçuk çorba kaşığı tepeleme tuz yeterli olur)
Soğuyan tuzlu suya sirke, limon tuzu ve tozşeker katıp, karıştırın
Bu suyu turşunun üzerine boşaltın
Kavanozun ağzına maydanoz koyun ve bir ağırlık yerleştirip, kapağını hava almayacak şekilde sıkıca kapatın
Karanlık bir yerde muhafaza edin
Sararmaya başlayınca yenmeye hazır demektir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul