Konu
:
Bamya Nasıl Doldurulur
Yalnız Mesajı Göster
Bamya Nasıl Doldurulur
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bamya Nasıl Doldurulur
Bamya Turşusu - Bamya Konservesi - Bamya Turşusu Nasıl Yapılır
Ufak, körpe ve çekirdekleri az olan bamyalar tercih edilerek, zedelenmeden iyice yıkanır
Bamyaların üzerine konacak salamura suyu hazırlanarak, çok hafit ateşte kaynar olarak bekletilir
Salamura suyunun bileşimi önemli olduğundan, verilen ölçülere dikkat edilmelidir
Beş bardak (bir litre) suya, iki tatlı kaşığı limontuzu ve iki tatlı kaşığı tuz konarak kaynatılan salamura suyu ölçü olarak idealdir
Bu salamura suyu, iki adet bir litrelik kavanoz için yeterlidir
Bamyaların başları koni biçiminde çıkarılır
Su dolu bir tencereye biraz limon suyu konarak bamyalar içine atılır ve kaynadıktan itibaren 2- 3 dakika tutularak haşlanır
Haşlama suyu hemen süzülerek atılır
Bamyalar sıcak halde kavanozlara doldurulur
Kavanozların dibine ve bamyaların üstüne birer dilim domates konması tavsiye edilir
Üzerlerine yukarıda ölçüsü verilen salamura suyu, tepede 1,5 cm
boşluk bırakacak şekilde konur ve ağızları sıkıca kapatılır
Yarım kiloluk kavanozları 20 dakika, bir kiloluk kavanozlar 25 dakika süreyle pastörize edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul