Yalnız Mesajı Göster

Bamya Nasıl Doldurulur

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bamya Nasıl Doldurulur



Bamya Turşusu - Bamya Konservesi - Bamya Turşusu Nasıl Yapılır
Ufak, körpe ve çekirdekleri az olan bamyalar tercih edilerek, zedelenmeden iyice yıkanır


Bamyaların üzerine konacak salamura suyu hazırlanarak, çok hafit ateşte kaynar olarak bekletilir Salamura suyunun bileşimi önemli olduğundan, verilen ölçülere dikkat edilmelidir Beş bardak (bir litre) suya, iki tatlı kaşığı limontuzu ve iki tatlı kaşığı tuz konarak kaynatılan salamura suyu ölçü olarak idealdir Bu salamura suyu, iki adet bir litrelik kavanoz için yeterlidir


Bamyaların başları koni biçiminde çıkarılır Su dolu bir tencereye biraz limon suyu konarak bamyalar içine atılır ve kaynadıktan itibaren 2- 3 dakika tutularak haşlanır


Haşlama suyu hemen süzülerek atılır


Bamyalar sıcak halde kavanozlara doldurulur


Kavanozların dibine ve bamyaların üstüne birer dilim domates konması tavsiye edilir


Üzerlerine yukarıda ölçüsü verilen salamura suyu, tepede 1,5 cm boşluk bırakacak şekilde konur ve ağızları sıkıca kapatılır Yarım kiloluk kavanozları 20 dakika, bir kiloluk kavanozlar 25 dakika süreyle pastörize edilir

Alıntı Yaparak Cevapla