Konu
:
Türlü Konservesi Yapımı
Yalnız Mesajı Göster
Türlü Konservesi Yapımı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Türlü Konservesi Yapımı
türlü konservesi nasıl yapılır - karışık sebze konservesi - konserve yapılışıMalzemeler:
1 kg patlıcan
Yarım kg bamya
Yarım kg taze fasulye
1 kg kabak
Yarım kg sivri biber
1 kg domates
1 çorba kaşığı tuz
Hazırlanışı:
* Sebzeleri yıkayıp kurulayın
Bamyaların sap kısımlarını kesip fırın tepsisine yayın
Sıcak fırında birkaç dakika kurutun
Kaynar suda 7-8 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün
* Patlıcanları alacalı soyup iri küpler halinde doğrayın
Acısını çıkarmak için tuzlu suda bekletin
Kabakları temizleyip küp şeklinde doğrayın
Biberleri ve taze fasulyeleri ayıklayıp ikiye veya üçe kesin
* Hazırladığınız sebzeleri ayrı kaplarda diri kıvamda haşlayıp süzün
Domatesleri dilimleyin
Sebzeleri kavanozlara değişimli olarak yerleştirin
Bir kaşık tuz ekleyip bir parmak boşluk kalıncaya kadar kaynar suyla doldurun
Havasını çıkardıktan sonra kapağını sıkıca kapatın
* Kavanozları sterilize etmek için; büyük bir tencerenin dibini kalın bir bezle kaplayın ve kavanozları birbirine değmeyecek şekilde yerleştirin
Kavanozların üzerine çıkacak kadar su doldurup 25-30 dakika kaynatın
Ilınıncaya kadar bekletin
Kavanozları tencereden alıp aralıklı olarak kuru bez üzerine dizin
Kapaklarını kontrol edip serin ve rutubetsiz bir yerde saklayın
Kolaylık
Konserve yaparken kavanozları sterilize etmek için, kotoklava adı verilen özel bir sterilize tenceresi de kullanabilirsiniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul