Yalnız Mesajı Göster

Türlü Konservesi Yapımı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Türlü Konservesi Yapımı



türlü konservesi nasıl yapılır - karışık sebze konservesi - konserve yapılışıMalzemeler:


1 kg patlıcan

Yarım kg bamya

Yarım kg taze fasulye

1 kg kabak

Yarım kg sivri biber

1 kg domates

1 çorba kaşığı tuz


Hazırlanışı:


* Sebzeleri yıkayıp kurulayın Bamyaların sap kısımlarını kesip fırın tepsisine yayın Sıcak fırında birkaç dakika kurutun Kaynar suda 7-8 dakika kadar haşlayıp suyunu süzün


* Patlıcanları alacalı soyup iri küpler halinde doğrayın Acısını çıkarmak için tuzlu suda bekletin Kabakları temizleyip küp şeklinde doğrayın Biberleri ve taze fasulyeleri ayıklayıp ikiye veya üçe kesin


* Hazırladığınız sebzeleri ayrı kaplarda diri kıvamda haşlayıp süzün Domatesleri dilimleyin Sebzeleri kavanozlara değişimli olarak yerleştirin Bir kaşık tuz ekleyip bir parmak boşluk kalıncaya kadar kaynar suyla doldurun Havasını çıkardıktan sonra kapağını sıkıca kapatın


* Kavanozları sterilize etmek için; büyük bir tencerenin dibini kalın bir bezle kaplayın ve kavanozları birbirine değmeyecek şekilde yerleştirin Kavanozların üzerine çıkacak kadar su doldurup 25-30 dakika kaynatın Ilınıncaya kadar bekletin Kavanozları tencereden alıp aralıklı olarak kuru bez üzerine dizin Kapaklarını kontrol edip serin ve rutubetsiz bir yerde saklayın


Kolaylık


Konserve yaparken kavanozları sterilize etmek için, kotoklava adı verilen özel bir sterilize tenceresi de kullanabilirsiniz


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla