Yalnız Mesajı Göster

Hamsi Turşusu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hamsi Turşusu



Hamsi Turşusu - Hamsi Turşusu Tarifi - Hamsi Turşusu Yapılışı

HAMSİ TURŞUSU

1 kg hamsi

tuz ve sirke

hamsinin ortasındaki kılçığını çıkarın bol su ile yıkayın bir tabağın içine tuz doldurun ve hamsilerin iki tarafını tuza bulayın bir tepsinin içine dizin üzerine streç geçirip buz dolabına koyun 2 gece beklesin 3 gün bol su ile yıkayın bir kaba alın üzerini örtecek kadar sirke koyun 2 gece buzdolabında bekletin 2 gün sonra temiz bir kavonoza doldurun aralarına defne yaprağı ve tane karabiber de koyun üzerini örtecek kadar sıvı yağ ilave edin hamsi turşunuz yemeğe hazır uzun süre buzdolabında bozulmadan duruyor tuzlu olmadığı için çok rahat yeniyor özellikle çok güzel sandoviç yapılıyor balık yemeği yaptığınız zaman sofrada alternatif oluyor dört gün gibi kısa bir sürede zahmetsiz ve çok lezzetli afiyet olsun

AFIYET OLSUN Bir karadenizli olarak kesinlikle tavsiye ediyorum ! gerçekten lezzetliDemiş Tarifi Veren Bilemiyorum

Alıntı Yaparak Cevapla