Yalnız Mesajı Göster

Enginar Turşusu Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginar Turşusu Tarifi



enginar turşusu nasıl yapılır - enginar turşusu tarifiMalzemeler


10 adet orta boy enginar

7 adet limon

50 gr deniz tuzu

1 lt Zeytinyağı

Yapılışı


Derin bir kaba, 15 bardak su koyup deniz tuzunu ekleyin Bolca karıştırarak tuzu eritin Hazırladığınız bu suya, 2 limonun suyunu, kabuklarını ve ayıklayıp temizlediğiniz enginarları ekleyin Hemen üzerlerine temiz bir ağırlık koyun ki,Enginarlar suyun altında kalsın Aradan tam tamına 24 saat geçince, enginarları sudan çıkarın, yıkayın ve süzün


Geri kalan limonları da kabuklu olarak halka halka kesin Büyük bir kavanoza, bir kat enginar, bir kat limon olacak şekilde malzemeyi dizin Enginarların üzerine çıkacak kadar zeytinyağı ile doldurduğunuz kavanozunuzun kapağını sıkıca kapayın

Karanlık ve serin bir yerde koruma altına alın 15 gün beklettikten sonra, nefis turşunuz hazır olacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla