Konu
:
Enginar Turşusu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Enginar Turşusu Tarifi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Enginar Turşusu Tarifi
enginar turşusu nasıl yapılır - enginar turşusu tarifi
Malzemeler
10 adet orta boy enginar
7 adet limon
50 gr
deniz tuzu
1 lt
Zeytinyağı
Yapılışı
Derin bir kaba, 15 bardak su koyup deniz tuzunu ekleyin
Bolca karıştırarak tuzu eritin
Hazırladığınız bu suya, 2 limonun suyunu, kabuklarını ve ayıklayıp temizlediğiniz enginarları ekleyin
Hemen üzerlerine temiz bir ağırlık koyun ki,Enginarlar suyun altında kalsın
Aradan tam tamına 24 saat geçince, enginarları sudan çıkarın, yıkayın ve süzün
Geri kalan limonları da kabuklu olarak halka halka kesin
Büyük bir kavanoza, bir kat enginar, bir kat limon olacak şekilde malzemeyi dizin
Enginarların üzerine çıkacak kadar zeytinyağı ile doldurduğunuz kavanozunuzun kapağını sıkıca kapayın
Karanlık ve serin bir yerde koruma altına alın
15 gün beklettikten sonra, nefis turşunuz hazır olacaktır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul