Yalnız Mesajı Göster

Domates Soslu Acı Sivri Biber Turşusu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domates Soslu Acı Sivri Biber Turşusu



Domates Soslu Acı Sivri Biber Turşusu - Turşu tarifleri


Malzemeler: 15 lt'lik kavanoz için,


•500 gr acı sivri biber

•900 gr domates

•10 adet iri dişli sarmısak

•10 adet tane karabiber

•2 yemek kaşığı salamura tuzu

•125 ml üzüm sirkesi

•1 yemek kaşığı toz şeker

•1 avuç kereviz yaprağı

Tarif:


1Sivri biberleri teker teker yıkayın, sirkeli su içinde biraz bekletip, tekrar sudan geçirin Saplarını kesin Kağıt havluyla iyice kurulayın

2Domatesleri yıkayın Ortadan ikiye kesip, geniş bir cam kabın içine rendeleyin

3Sarmısakların kabuklarını soyun Sirkeli sıcak su içinde biraz bekletin Yıkayıp, ince ince dilimleyin Domateslerin üzerine ekleyin

4Karabiberleri yıkayın Sirkeli sıcak su içinde biraz bekletin Yıkayıp, kurulayın Domateslerin üzerine ekleyin

5Salamura tuzunu ve ve üzüm sirkesini de domateslerin üzerine ekleyin Hepsini, temiz bir kaşıkla karıştırın

6Daha önceden iyice yıkayıp, durulayıp, süzdürdüğünüz kavanozun, dibine toz şekeri serpiştirin Domates sostan birkaç kaşık dökün Üzerine biberleri dizin Kaşıkla üzerine bastırın ki hava boşluğu kalmasın Bu şekilde biraz sos, biraz biber, bütün kavanozu iyice sıkıştırarak doldurun En üste kereviz yapraklarını koyun Kalan domates sosu üzerine dökün Eğer domates sos yeterli gelmediyse, üzüm sirkesiyle kavanozu, ağzına kadar iyice doldurun Temiz bir cam tabakla veya başka birşeyle ağırlık yapın ki sebzeler sosun dışına çıkmasın

7Kavanozun kapağını iyice kapatın Sosun taşma olasılığına karşı, altına bir tabak koyun Güneş görmeyen, serin bir yerde biberler sararana kadar bekletin 8 ila 15 gün arasında turşunuz olacaktır Turşuyu her zaman temiz bir maşayla, suyunu da temiz bir kaşıkla alın Elinizi sokmayın

Alıntı Yaparak Cevapla