Konu
:
Sivri Biber Turşusu Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Sivri Biber Turşusu Nasıl Yapılır
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sivri Biber Turşusu Nasıl Yapılır
turşu yapımı - turşu nasıl yapılır - sivri biber turşusunun tarifi - biber turşusu kurma - kışlık biber turşusuMalzemeler:
3 kilo turşuluk sivri biber
3 baş sarmısak
1 su bardağı kuru nohut
2 su bardağı kaya tuzu
1 çay bardağı limon tozu
2 litre üzüm sirkesi
Hazırlanışı:
Biberlerimizi iyice yıkayalım
Bir bıçak yardımıyla, biberlerin uç kısımlarını dilelim
Turşuyu yapacağımız bidon ya da kavanozun en altına kuru nohutumuzu atıp, biberleri dolduralım
Sarmısaklarımızı da ara ara biberlerle beraber atalım
Sirkenin yarısını derin bir kapta limon tozu ve tuzla birlikte karıştırıp iyice özeyelim, doldurduğumuz turşu bidonunun üzerine yavaş yavaş boşaltalım
Üzerinden eksik kalırsa kalan sirkeden ve çeşme suyundan katarak üzerini dolduralım
Çok dolmamasına dikkat edelim ki taşma gibi bir durum olmasın
1 saat kadar bidonun kapağını açık tutup içinde hava boşluğu kalmamasını biberlerin tam yerleşmesini bekleyelim
Üstten eksik kalırsa sirke ya da suyla dolduralım
Bidonun ağzını sıkıca kapatıp güneş görmeyecek serin ve kuru bir yerde 20 gün kadar bekleteip olgunlaşmasını bekleyelim
Olgunlaşınca istediğiniz zaman kullanabilirsiniz
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul