Yalnız Mesajı Göster

Turşunun Suyu Ve Tuzu Nasıl Ayarlanır

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Turşunun Suyu Ve Tuzu Nasıl Ayarlanır



biber turşusu tarifi - biber turşusunun suyunun ayarlanmasıKışa girerken tüm hanımların hazırlıklarından biridir turşular, özellikle biber turşusu ne güzelde yenir pilavlarla çorbalarla


Peki güzel bir turşuyu nasıl kurabiliriz?


Biber Turşusu Malzemeleri:


yarım kilo tombul acı biber

su

tuz(kaya tuzu dediğimiz kalın tuzlardan olacak)

sirke

sarımsak

maydonoz

1 kaç adet nohut


Biber Turşusu Hazırlanışı:


Turşuyu hazırlamak için dikkat edilecek en önemli husus suyunu ayarlayabilmektir yarım kilo biberi 1 kiloluk konserve kavanozuna yapıyoruz suyu ne kadar koyarsak sirkesinide suyun yarısı kadar koyuyoruz tuzu ise tam olarak deniz tuzu ayarında olmalıdır bir kiloluk kavanoz için ölçü 2 bardak su bir bardak sirke 4 çorba kaşığı tuz (tabi daha tuzlu ve ekşi isteniyorsa sirke ve tuzu suyun tadına bakarak biraz daha arttırabilirsiniz)


Biberleri yıkayıp kavanoza boşaltıyoruz Ardından hazırladığımız suyunu döküyoruz İçine dilediğimiz kadar sarımsak ve 3-4 tane nohut atıyoruz (nohut turşunu üzerinin beyazlanmasını bir nebze engeller ve turşunun daha çabuk şişmesini sağlar)


En son üzerini maydonozla kaplayıp kapağını sıkıca kapatıyoruz Yaklaşık bir hafta sonra turşunuz hazır olacaktır Kapağı açıp kontrol edebilirsiniz Eğer istediğiniz kıvamda değilse bir kaç gün daha bekletebilirsiniz



Ayşegül Gedik


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla