Konu
:
Turşunun Suyu Ve Tuzu Nasıl Ayarlanır
Yalnız Mesajı Göster
Turşunun Suyu Ve Tuzu Nasıl Ayarlanır
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Turşunun Suyu Ve Tuzu Nasıl Ayarlanır
biber turşusu tarifi - biber turşusunun suyunun ayarlanmasıKışa girerken tüm hanımların hazırlıklarından biridir turşular, özellikle biber turşusu ne güzelde yenir pilavlarla çorbalarla
Peki güzel bir turşuyu nasıl kurabiliriz?
Biber Turşusu Malzemeleri:
yarım kilo tombul acı biber
su
tuz(kaya tuzu dediğimiz kalın tuzlardan olacak)
sirke
sarımsak
maydonoz
1 kaç adet nohut
Biber Turşusu Hazırlanışı:
Turşuyu hazırlamak için dikkat edilecek en önemli husus suyunu ayarlayabilmektir
yarım kilo biberi 1 kiloluk konserve kavanozuna yapıyoruz
suyu ne kadar koyarsak sirkesinide suyun yarısı kadar koyuyoruz
tuzu ise tam olarak deniz tuzu ayarında olmalıdır
bir kiloluk kavanoz için ölçü 2 bardak su bir bardak sirke 4 çorba kaşığı tuz
(tabi daha tuzlu ve ekşi isteniyorsa sirke ve tuzu suyun tadına bakarak biraz daha arttırabilirsiniz)
Biberleri yıkayıp kavanoza boşaltıyoruz
Ardından hazırladığımız suyunu döküyoruz
İçine dilediğimiz kadar sarımsak ve 3-4 tane nohut atıyoruz (nohut turşunu üzerinin beyazlanmasını bir nebze engeller ve turşunun daha çabuk şişmesini sağlar)
En son üzerini maydonozla kaplayıp kapağını sıkıca kapatıyoruz
Yaklaşık bir hafta sonra turşunuz hazır olacaktır
Kapağı açıp kontrol edebilirsiniz
Eğer istediğiniz kıvamda değilse bir kaç gün daha bekletebilirsiniz
Ayşegül Gedik
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul