Konu
:
Bamya Turşusu Yapılışı
Yalnız Mesajı Göster
Bamya Turşusu Yapılışı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bamya Turşusu Yapılışı
bamya turşusu yapımı - bamyadan turşu nasıl yapılırMalzemeler:
1 poşet Dr
Oetker Turşukur
750 ml (3,5 su bardağı) su
250 ml (2,5 çay bardağı) sirke
750 g bamya
Hazırlanışı:
Suyu kaynatıp ocaktan alın
5-10 dakika soğutup cam kaba boşaltın
Üzerine turşukur poşetini boşaltıp eriyinceye kadar karıştırın ve soğumaya bırakın
Bamyaları yıkayıp ayıklayın ve kavanozlara doldurun
Soğuyan turşu suyuna sirkeyi ekleyin
Bu salamura karışımını kepçe yardımı ile bamyaların olduğu kavanozlara, hava boşluğu kalmayacak şekilde ağzına kadar doldurun ve kapaklarını sıkıca kapatın
Oda sıcaklığında ve karanlık ortamda bekletildiğinde mevsim sıcaklıklarına bağlı olarak 10-20 günde turşunuz olur
Turşunuzun kapağını açtıktan sonra buzdolabında muhafaza edin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul