Konu
:
Turşu Suyu Nasıl Hazırlanır
Yalnız Mesajı Göster
Turşu Suyu Nasıl Hazırlanır
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Turşu Suyu Nasıl Hazırlanır
Pratik Turşu Suyu Hazırlama Yöntemi:
İyi bir turşu yapılabilmesi için, salamuradaki tuz oranının çok iyi ayarlanması gerekir
Aksi halde,turşu ya yenemeyecek kadar tuzlu, ya da az tuzlu olur
Tuz oranının az olması ise, istenmeyen zararlı canlılann üremesine ve yumuşamaya neden olur
80 gr
tuz 1 litre suda eritilir
Eger bir litreden fazla salamura gerekli ise, suyun her litresi için 80 gr tuz hesaplanır
Eğer tuz tartılamıyorsa, o zaman %8 tuzlu su, pratik olarak şöyle yapılabilir: Suyun her litresi için 5 yemek kaşığı silme tuz hesap edilir
Eğer istenirse, turşuya, salamuranın %10’u oranında sirke ilave edebilirsiniz
Yani 5 litre su konulduysa yarım litre sirke ilave edilir
1 lt suya 80 gr yani 5 silme yemek kaşığı tuz
5 lt suya 400 gr yani 25 silme yemek kaşığı tuz
1 lt suya 100 ml sirke
5 lt suya yarım litre sirke
Not: Turşu bidonuna sebzeler yerleştirildikten sonra ayrı bir kapta hazırlanan turşu suyu sebzeleri örtecek kadar bidona doldurulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul