Konu
:
Meşhur Çubuk Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Meşhur Çubuk Turşusu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Meşhur Çubuk Turşusu
çubuk turşusu nasıl yapılır - çubuk turşusu tarifi
ÇUBUK’UN MEŞHUR SALATALIK TURŞUSU
(5 litrelik )
Malzemeler:
* 3,5-4 kilo turşuluk salatalık(kıtır kıtır olması isteniliyorsa 0 numara yani en küçük boy tercih edilmeli
* Kavanoz yada bidonun alacağı kadar su
* Kaya tuzu (Tuzun oranlaması Cubuktursusu
blogcu
com adresindeki “Turşu yapımında dikkat edilecek hususlar” adlı yazımızda belirtilmiştir
)
* 2 çorba kaşığı toz şeker
* 10-15 diş sarımsak
* 2 su bardağı sirke
* Defne yaprağı yada dereotu
Yapılışı;
1
Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın
İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak v
b
kirleri yıkayın
2
Salatalıkları ve ara ara sarımsakları bidona yerleştirin
3
Farklı bir lezzet ve tat vermesi için defne yaprağı ve/veya dereotu en üste konulur
4
Ayrı bir kapta turşu suyu hazırlanır
Her bir litre için 5 yemek kaşığı silme tuz ve 5 litre için 2 su bardağı su katılarak hazırlanan su salatalıkların üzerini örtene kadar doldurulur
5
Bidonun ağzını sıkıca kapatın
Tezgah üzerinde yada düz bir zemin üzerinde 2 gün bekletin ki suyu azalırsa ki azalacaktır: üzerine biraz daha su ilave edin
6
Turşuyu, ekşimesi için 18~20°C sıcaklıkta 4-6 hafta bekletin
7
Turşu olgunlaştıktan sonra, daha serin bir yerde muhafaza edin
Turşunun üzerinde beyaz, kalın bir zar halinde maya tabakası oluşursa, bunu temizleyin
8
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul