Yalnız Mesajı Göster

Meşhur Çubuk Turşusu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meşhur Çubuk Turşusu



çubuk turşusu nasıl yapılır - çubuk turşusu tarifi



ÇUBUK’UN MEŞHUR SALATALIK TURŞUSU (5 litrelik )
Malzemeler:


* 3,5-4 kilo turşuluk salatalık(kıtır kıtır olması isteniliyorsa 0 numara yani en küçük boy tercih edilmeli

* Kavanoz yada bidonun alacağı kadar su

* Kaya tuzu (Tuzun oranlaması Cubuktursusublogcucom adresindeki “Turşu yapımında dikkat edilecek hususlar” adlı yazımızda belirtilmiştir)

* 2 çorba kaşığı toz şeker

* 10-15 diş sarımsak

* 2 su bardağı sirke

* Defne yaprağı yada dereotu

Yapılışı;


1 Taze, sert yapılı, küçük boy ve aynı kalınlıktaki salatalıklar kullanın İçlerinde ezik, çürük ve küflü olanları ayırın; üzerlerindeki çamur, toprak vb kirleri yıkayın

2 Salatalıkları ve ara ara sarımsakları bidona yerleştirin

3 Farklı bir lezzet ve tat vermesi için defne yaprağı ve/veya dereotu en üste konulur

4 Ayrı bir kapta turşu suyu hazırlanırHer bir litre için 5 yemek kaşığı silme tuz ve 5 litre için 2 su bardağı su katılarak hazırlanan su salatalıkların üzerini örtene kadar doldurulur

5 Bidonun ağzını sıkıca kapatın Tezgah üzerinde yada düz bir zemin üzerinde 2 gün bekletin ki suyu azalırsa ki azalacaktır: üzerine biraz daha su ilave edin

6 Turşuyu, ekşimesi için 18~20°C sıcaklıkta 4-6 hafta bekletin

7 Turşu olgunlaştıktan sonra, daha serin bir yerde muhafaza edin Turşunun üzerinde beyaz, kalın bir zar halinde maya tabakası oluşursa, bunu temizleyin

8 Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla