Yalnız Mesajı Göster

Kornişon Turşu Nasıl Yapılır

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kornişon Turşu Nasıl Yapılır



kornişon turşu nasıl kurulur



Kornişon Turşusu Malzemeleri:
  • 1,5 kilo kornişon salatalık
  • 2 kiloluk kavonoz
  • 4 su bardağı su
  • 1 su bardağı sirke
  • 5 kaşık tuz(kaya tuzu)
  • sarımsak
  • maydonoz
  • bir kaç tane nohut

Yapılışı:


Öncelikle kornişonları yıkayıp kavanoza yerleştiriyoruz Bir kapta su, sirke ve tuzu eriyinceye kadar karıştırıyoruz (arzuya göre daha ekşi ve tuzlu isteniyorsa sirke ve tuz miktarı arttılabilir) Sarımsaklarıda kavanoza atıp nohut ve suyunu ekliyoruz Üzerini maydonozla kaplayıp kapağını kapatıyoruz Yaklaşık olarak 15-2 hafta sonra turşunuz hazır olacaktır Kontrol etiiğinizde kıvamı olmamışsa bir süre daha bekletebilirsiniz

not:turşu hazırlanırken eğer su miktarı tam olarak kavanozu doldurmamışsa bir miktar daha su ekleyebilirsinizsu eklerseniz ona oranla tuz ve sirke eklemeyi unutmayınız

ayrıca daha güzel bir turşu için çeşme suyunu kaynatıp soğuduktan sonra yada hazır su kullanırsanız daha lezzetli olacaktır

Alıntı Yaparak Cevapla