Konu
:
Kornişon Turşu Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Kornişon Turşu Nasıl Yapılır
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kornişon Turşu Nasıl Yapılır
kornişon turşu nasıl kurulur
Kornişon Turşusu Malzemeleri:
1,5 kilo kornişon salatalık
2 kiloluk kavonoz
4 su bardağı su
1 su bardağı sirke
5 kaşık tuz(kaya tuzu)
sarımsak
maydonoz
bir kaç tane nohut
Yapılışı:
Öncelikle kornişonları yıkayıp kavanoza yerleştiriyoruz
Bir kapta su, sirke ve tuzu eriyinceye kadar karıştırıyoruz
(arzuya göre daha ekşi ve tuzlu isteniyorsa sirke ve tuz miktarı arttılabilir)
Sarımsaklarıda kavanoza atıp nohut ve suyunu ekliyoruz
Üzerini maydonozla kaplayıp kapağını kapatıyoruz
Yaklaşık olarak 1
5-2 hafta sonra turşunuz hazır olacaktır
Kontrol etiiğinizde kıvamı olmamışsa bir süre daha bekletebilirsiniz
not:
turşu hazırlanırken eğer su miktarı tam olarak kavanozu doldurmamışsa bir miktar daha su ekleyebilirsiniz
su eklerseniz ona oranla tuz ve sirke eklemeyi unutmayınız
ayrıca daha güzel bir turşu için çeşme suyunu kaynatıp soğuduktan sonra yada hazır su kullanırsanız daha lezzetli olacaktır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul