Yalnız Mesajı Göster

Küçük Salatalık Turşusu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Küçük Salatalık Turşusu



salatalık turşusu nasıl yapılır - salatalık turşusu tarifi - kornişon turşusuMalzemeler:


3-4 kg küçük körpe salatalık

2-3 dal kereviz yaprağı

1 baş sarmısak

1 demet dereotu

2-3 adet defne yaprağı

1 litre su

6 çorba kaşığı tuz


Hazırlanışı:


Salatalıkları bir iğneyle deliniz Kavanozun dibine ince limon dilimleri yerleştiriniz Salatalıkları iyice istifleyiniz Aralarına sarmısak, defne yaprağı ve kereviz yaprağı sıkıştırınız İnce limon dilimlerini, dıştan görülecek şekilde kenarlara yerleştiriniz Bir litre kaynatılmış ve kireçsiz suya, 6 çorba kaşığı rafine kaya tuzu koyarak, salamurasını hazırlayınız Tuz iyice eridikten sonra kavanoza boşaltınız Salamuranın, salataların üstünü örtecek nisbette olması gerekir Defne yaprakları ve dereotu ile örtüp kavanozun kapağını sıkıca kapayınız 18-20 derece sıcaklıkta, suyunu zaman zaman savurarak 3-4 hafta bekletiniz


alıntı

Turşu Tarifleri

Alıntı Yaparak Cevapla