Konu
:
Küçük Salatalık Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Küçük Salatalık Turşusu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Küçük Salatalık Turşusu
salatalık turşusu nasıl yapılır - salatalık turşusu tarifi - kornişon turşusuMalzemeler:
3-4 kg küçük körpe salatalık
2-3 dal kereviz yaprağı
1 baş sarmısak
1 demet dereotu
2-3 adet defne yaprağı
1 litre su
6 çorba kaşığı tuz
Hazırlanışı:
Salatalıkları bir iğneyle deliniz
Kavanozun dibine ince limon dilimleri yerleştiriniz
Salatalıkları iyice istifleyiniz
Aralarına sarmısak, defne yaprağı ve kereviz yaprağı sıkıştırınız
İnce limon dilimlerini, dıştan görülecek şekilde kenarlara yerleştiriniz
Bir litre kaynatılmış ve kireçsiz suya, 6 çorba kaşığı rafine kaya tuzu koyarak, salamurasını hazırlayınız
Tuz iyice eridikten sonra kavanoza boşaltınız
Salamuranın, salataların üstünü örtecek nisbette olması gerekir
Defne yaprakları ve dereotu ile örtüp kavanozun kapağını sıkıca kapayınız
18-20 derece sıcaklıkta, suyunu zaman zaman savurarak 3-4 hafta bekletiniz
alıntı
Turşu Tarifleri
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul