Yalnız Mesajı Göster

Soslu Domates Turşusu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soslu Domates Turşusu



domates turşusu nasıl yapılır - domates turşusu tarifi - biberli domates turşusuMalzemeler (2 kglık kavanoz için):


300 gr kadar süs biberi

2- 2,5 kg kadar domates

7-8 iri diş sarmısak

1 çay bardağı üzüm sirkesi (olmasa da ekşiyor ama sirke tadını seviyorsanız koyun)

2 yemek kaşığına yakın salamuralık kaya tuzu

Üzerini kapamak için yarım demet maydanoz ve zeytinyağı


Yapılışı:


Biberleri yıkayıp saplarını çıkarın


Bıçakla biberlerin uçlarını kesip kavanoza atın( biberler kavanozun üçte birini kaplamalı, daha fazla olursa sosun lezzeti azalıyor)


Domatesleri soyulmuş sarmısaklarla beraber robottan geçirin


Sirke tuz ve limon tuzunu ekleyip iyice karıştırın


Sosu biberlerin üzerine ekleyin ve karıştırın


Kavanozun ağzında 2 parmağa yakın boşluk bırakın çünkü domates ekşidikce kabarıyor


Hava kabarcıklarının yukarı çıkması için yarım saat kadar bekleyin


Bu süre sonunda temizce yıkadığınız maydanozu doğramadan turşunun ağzına yerleştirin


Üzerini hava almayacak şekilde zeytinyağı dökerek kapatın


Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp güneş almıyan bir yerde 7 ila 10 gün kadar bekleyin


Turşuyu açtıktan sonra serin bir yerde, tercihen buzdolabında saklayın


İsterseniz sosun içine de maydanoz doğrayabilirsiniz



Domates soslu turşu çok asitlendiği için çok taşıyor


Bu yüzden turşunun altına muhakkak bir altlık veya tabak yerleştirin


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla