Konu
:
Soslu Domates Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Soslu Domates Turşusu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soslu Domates Turşusu
domates turşusu nasıl yapılır - domates turşusu tarifi - biberli domates turşusuMalzemeler (2 kg
lık kavanoz için):
300 gr
kadar süs biberi
2- 2,5 kg
kadar domates
7-8 iri diş sarmısak
1 çay bardağı üzüm sirkesi (olmasa da ekşiyor ama sirke tadını seviyorsanız koyun)
2 yemek kaşığına yakın salamuralık kaya tuzu
Üzerini kapamak için yarım demet maydanoz ve zeytinyağı
Yapılışı:
Biberleri yıkayıp saplarını çıkarın
Bıçakla biberlerin uçlarını kesip kavanoza atın
( biberler kavanozun üçte birini kaplamalı, daha fazla olursa sosun lezzeti azalıyor)
Domatesleri soyulmuş sarmısaklarla beraber robottan geçirin
Sirke tuz ve limon tuzunu ekleyip iyice karıştırın
Sosu biberlerin üzerine ekleyin ve karıştırın
Kavanozun ağzında 2 parmağa yakın boşluk bırakın çünkü domates ekşidikce kabarıyor
Hava kabarcıklarının yukarı çıkması için yarım saat kadar bekleyin
Bu süre sonunda temizce yıkadığınız maydanozu doğramadan turşunun ağzına yerleştirin
Üzerini hava almayacak şekilde zeytinyağı dökerek kapatın
Kavanozun ağzını sıkıca kapatıp güneş almıyan bir yerde 7 ila 10 gün kadar bekleyin
Turşuyu açtıktan sonra serin bir yerde, tercihen buzdolabında saklayın
İsterseniz sosun içine de maydanoz doğrayabilirsiniz
Domates soslu turşu çok asitlendiği için çok taşıyor
Bu yüzden turşunun altına muhakkak bir altlık veya tabak yerleştirin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul