Yalnız Mesajı Göster

İspanak Kökü Turşusu

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanak Kökü Turşusu



ıspanak turşusu nasıl yapılır - ıspanak kökü turşusunun tarifi5 kişilik

Malzemesi:


-1 kg ıspanak

-tuz

-10 diş sarımsak (dövülmüş)

-500 ml sirke (2 su bardağı),

Yapılışı:


1Ispanak köklerini, kökten başlayıp 7-8 cm uzunluğunda kesin Bol su İle birkaç kez yıkayıp süzdürün Tencerede tuzlu su kaynatın Kökleri suya atıp iki üç taşım kaynatın ve süzgece çıkarın


2Haşlanmış ıspanak köklerini kavanozlara doldurun Dövülmüş sarımsağı serpiştirin Kavanozların üzerini sirke ile tamamlayın Temiz bir taş ya da kiremit koyarak turşuyu bastırın ve kavanozun kapağını sıkıca kapatın


3Turşuyu 15 gün bekletip, istendiğinde kepçe ile çıkararak servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla