Konu
:
Karışık Turşu
Yalnız Mesajı Göster
Karışık Turşu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karışık Turşu
Karışık Turşu Tarifi - Karışık Turşu Nasıl Yapılır - Karışık Turşu Malzemeleri
2 kg
yeşil biber
500 gr
küçük salatalık
1 kg
yeşil domates
1 adet lahana
3 baş sarmısak
2 adet havuç
1 avuç nohut
1 adet ayva
1 paket limon tuzu
1 demet kereviz yaprağı
Kaya tuzu
Öncelikle tüm sebzeleri iyice yıkayıp, birkaç yerinden çatalla delin
Büyük bir cam kavanozun altına nohutları ve havucu koyun
Üzerine dilim dilim kestiğimiz lahanaları ve diğer malzemeyi karışık olarak yerleştirin
Aralarına dilimlediğimiz ayvayı ve sarımsakları koymayı unutmayın
Kaya tuzunu su ile eritin (Tuzun yoğunluğunu yemeğin tuzunu ayarlar gibi ayarlayayın)
Limon tuzunu da ilave ettikten sonra kavanoza boşaltın
En üste biraz daha nohut serptikten sonra, serin bir yerde iki ay kadar bekletin
(Hazırladığımız bu turşu kış içindir)
http://ml
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul