Yalnız Mesajı Göster

Konserve Şeftalili

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Konserve Şeftalili



Konserve Şeftalili Tarifi - Konserve Şeftalili Nasıl Yapılır - Konserve Şeftalili Malzemeleri


Malzemeler:


Hamuru için:


250 gr un

100 gr toz şeker

125 gr tereyağ

yarım çay kaşığı tuz

1 yemek kaşığı yoğurt

1 çay kaşığı vanilya

1 adet yumurta


Üzeri için:


3 adet orta boy şeftali

yada 1 kavanoz şeftali konservesi

1-1,5 su bardağı dövülmüş fındık


Yapılışı:


Unu geniş ve derin bir kaba eleyin, tuz, vanilya, küp küp doğranmış tereyağı, yumurta ve yoğurtu üzerine ekleyin Ele yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun

Hamuru büyük boy bir buzdolabı poşetine koyun ve ağzını bağlayın Buzdolabında yaklaşık 15-20 dk dinlendirin Hamuru önceden yağladığıız kelepçeli tart kalıbına yerleştirin (yoksa herzaman dediğim gibi borcam kullanabilirsiniz)

Kalıba döşediğiniz hamura çatalla delikler açın Uzerine yağlı kağıt yerleştirin ve kağıtın üzerine 1 avuç nohut koyarak fırına verin 160 önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirinTart tabanını fırından çıkarın üzerindeki kağıdı nohularla birlikte alın ve 4-5 dakika daha pişirin

Şeftalilerin kabuklarını soyun ve 1′er cm kalınlığında dilimleyin ve tabanın üzerine yerleştirin Ortasına gelmeyecek şekilde fındıkları serpin Fırında 6-7 dakika daha pişirin Ilık yada soğuk servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla