Yalnız Mesajı Göster

Yeşil Zeytin Yapımı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yeşil Zeytin Yapımı



evde yeşil zeytin yapımı

1KIRMA ZEYTİN:Yaz ortalarında ve bu aylarda pazarlarda özellikle köylülerin sattığı dalından kopmuş tazecik yeşil zeytini evde bir çekiç yardımıyla fazla ezmeden teker teker kırıyoruzKırdığımız zeytinleri bir kavanoza doldurup,yada kola şişesine üzerini tamamen kaplayacak kadar su ilave ediyoruzBu suyu hergün değiştirmemiz gerekiyor renginin kararmaması ve acılığının gitmesi içinVe takriben 10 gün sonra zeytinimiz hazır kahvaltıda tuzluyoruz ve afiyet ile yiyoruz

2ÇİZME ZEYTİN:Yine aldığımız zeytinleri bu sefer kırmak yerine bıçakla dört tarafından çiziyoruzKavanozumuza doldurup,üzerine tamamen suyumuzuda ekledikten sonra bir miktar limon tozu veya limon sıkıyoruzAğzını sıkıca kapattıktan sonra hiç açmamak suretiyle 20 gün boyunca olmasını bekliyoruzBu pazarlardan,marketlerden aldığımız yeşil zeytinin birebir aynı tarifidir

Çizme Zeytin İçin 2Tarif

Malzemeler:


15 litrelik şişe

1 tatlı kaşığı şeker

15 yemek kaşığı çiçek yağı

1 tatlı kaşığı sirke

15 yemek kaşığı yemeklik tuz

Yapılışı:


Bu saydığımız malzemeler şişeye doldurulur, şişenin kapağı kapatılır ve her gün veya gün aşırı ters yüz yapılarak karıştırılır Yaklaşık 6 ay sonra kullanıma hazırdır İlk açıldığında zeytinlerin rengi hafif mor, tadı buruk olabilir Kapak açıldıktan 1 hafta sora tat dilediğiniz seviyeye gelecektirKolay Çizme Zeytin Yapımı

Alıntı Yaparak Cevapla