Yalnız Mesajı Göster

Tursunun Büyüsü

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tursunun Büyüsü



Malzemeler

havuç

lahana

sivri biber

domates

salatalik

patlican

dolmalik biber

%4 kaya tuzu

üzüm sirkesi

su

miktari kendinizin istegine göre ayarlayiniz

*arzu ederseniz içine 2-3 adet sap kekik koyarak degisik

bir lezzet elde edebilirsiniz
Tarifi

patlicanlar ve dolmalik biber oyulur havuç , lahana , salatalik , sivri biber yikandiktan sonra ince ve minik parçalar halinde dograniriç patlicanlarda minik parçalar halinde dograndiktan sonra bütün malzemeler harmanlaniroyulmus patlican ve biberlerin içi doldurulur ve domates parçalari ile agizlari kapatilmak sureti ile kavanoza dizilirüzerine kaya tuzu , su ve sirke karitirilarak hazirlanmis tursu ayari dökülerek beklemeye alinir Eger tursunuzun parlakligini kaybetmesini istemiyorsaniz karanlik ve serin biryerde muhafaza altina almaniz gerekir eger azda olsa isik görüyorsa siyah bir poset içerisine yerlestirin

Alıntı Yaparak Cevapla