Konu
:
Karnabahar Ve Brokoli Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Karnabahar Ve Brokoli Turşusu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karnabahar Ve Brokoli Turşusu
karnabahar ve brokoli turşusu tarifi - karnabahar ve brokoli turşusunun yapılışı - karnabahar ve brokoli turşusu nasıl yapılır
Malzemeler:
Küçük bir kavanoz için;
5-6 çiçek karnabahar
5-6 çiçek brokoli
2 orta boy havuç
5 diş sarımsak / bıçakla hafifçe ezilmiş
3 adet defne yaprağı
1 çay kaşığı kişniş tohumu
1/2 çay kaşığı kırmızı pul biber
1/2 çay kaşığı tane karabiber
salamura için;
yeteri kadar tuz
yeteri kadar sirke
yeteri kadar su
5-6 dal maydanoz sapı
3-4 dal dereotu / mevsiminde kereviz yaprağı
Hazırlanışı:
Karnabahar ve brokolileri küçük çicekler halinde koparın
Havucu ince uzun ya da yuvarlak dilimler halinde doğrayın
Buharda hafif diri kalacak şekilde pişirin
Renklerini koruması ve pişmesini durdurmak için buzlu suda bekletin
Kavanozun en altına 1 diş sarımsak ve defne yaprağı koyun
Hazırladığınız sebzeleri karışık olarak kavanoza yerleştirin
Aralarına kalan sarımsak ve bir adet defne yaprağını ekleyin
Salamurası; Sebzeleri yerleştirdiğiniz kavanozun 3/1 kadarına sirke, kalanına sebzelerin üzerine çıkacak kadar içme suyu ekleyin
Sonra bu suyu bir sos kabına alın ve bol tuzlu olacak kadar tuz ekleyin
Tuz eriyene kadar kısık ateşte ısıtın
(Hazırladığınız suyu kavanoza geri koymadan önce kuru baharatları kavanoza ekleyin
) Soğuduktan sonra kavanoza geri boşaltın ve üzerini defne yaprağı, dereotu ve maydanoz sapları ile kaplayın ve kapağını sıkıca kapatın
Bir hafta içinde turşunuz hazır olacaktır
Alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul