Konu
:
Şalgam Turşusu
Yalnız Mesajı Göster
Şalgam Turşusu
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şalgam Turşusu
Şalgam Turşusu Tarifi - Şalgam Turşusu Nasıl Yapılır - Şalgam Turşusunun Yapılışı
Malzemeler:
1 demet şalgam
4-5 yaprak lahana
3 adet havuç
1 çorba kaşığı kaya tuzu
1 çorba kaşığı silme toz şeker
1 baş sarımsak
1 kahve fincanı sirke
Üzerini geçecek kadar su
Hazırlanışı:
Şalgamların saplarını kesip, kabuklarını soyun
Elma dilimi gibi dilimleyin
Havuçları kazıyıp, halka halka doğrayın
Sarımsakların kabuklarını soyup üçe, dörde bölün
Lahana yapraklarını 2-3 parçaya ayırın
Şalgam, havuç, lahanayı ayrı ayrı haşlayın ve süzün
Soğuyunca sebzeleri kavanoza karışık olarak yerleştirin
Aralarına sarımsakları serpin, tuz, su, şeker ve sirkeyi karıştırın, karışımı sebzelerin üzerine dökün
Ağzını sıkıca kapatın
10 gün sonra turşunuz hazırdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul