Konu
:
Meyve Konservesi İçin Şurubun Hazirlanmasi
Yalnız Mesajı Göster
Meyve Konservesi İçin Şurubun Hazirlanmasi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Meyve Konservesi İçin Şurubun Hazirlanmasi
Meyve Konservesİ İÇİn Şurubun Hazirlanmasi - meyve şurubu nasıl hazirlannır - konserve şurubu nasıl hazırlanır
MEYVE KONSERVESİ İÇİN ŞURUBUN HAZIRLANMASI
Meyveler şekerli bir şurup içinde konserve edilirler
Bu şurubun meyvelerin konservesinde yani uzun süre dayandırılmasında önemli bir etkisi yoksa da meyveye tat vermesi ve onun kokusunu kaybetmemesi yönünden çok lüzumludur
Meyveler doğrudan doğruya su içinde de konserve edilebilirse de bu gibi konservelerde meyveler normal tat ve aromalarmı yani kokularını kaybederler şekilleri bozulur renkleri değişir
Kullanılacak şurubun koyuluğu meyvenin çeşidine göre değişir
Ekşi meyvelere daha koyu şurup-konur
Gereğinden koyu şurup meyvelerin suyunu çektiği gibi bunları buruşturup şekillerini küçültür ve meyveyle şurup ayrılmış durumda kalır
Konserve şurupları üç çeşittir: 1 hafif şurup 2 - orta şurup 3 - koyu şurup
Şurup hazırlanırken önce belli ölçüde alınan su ısıtılır
Su kaynama derecesine gelince şekeri katılır karıştırılarak eritilir ve beş dakika kaynatılır
Kaynama sırasında şekerin suyun üzerinde biriken köpüğü alınır ve şerbet tülbentten geçirilerek süzülür
Elde edilen şurup sıcak iken kullanılır
Şurubun hazırlanmasında şeker yerine bal veya vakumda pişirilmiş beyaz üzüm pekmezi de kullanılabilir
Bazı kimseler şekerle bah veya pekmezi karıştırarak da şurup yaparlar
Böyle yapıldığında ya şeker bal veya pekmezle eşit ölçüde karıştırılır veya 1/3 oranında bal veya pekmeze 2/3 oranında şeker karıştırarak şurup yapılır
Şurup miktarı meyvelerin kavanoza istiflenme durumuna göre değişir
İyi istiflenmiş kavanozlara daha az şurup girer
Genellikle bir kavanoza 200 - 300 santimetre küp şurup konabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul